Χαιρετισμοί Hallak και Shweiki στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ

1518
HALLAK

Στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, 29/11, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό έστειλαν χαιρετισμό και οι Nabil Hallak, Συντονιστής του Παναραβικού Φόρουμ για τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη και Bassam Shweiki, μέλος της Επιτροπής Υπεράσπισης της Χεβρώνας, που έχει ως εξής:

Χαιρετισμός του Nabil Hallak, Συντονιστής του Παναραβικού Φόρουμ για τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη

Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση στους ελεύθερους ανθρώπους όλου του κόσμου, ανάμεσα σε όλες τις δραστηριότητες της  ημέρας διεθνούς αλληλεγγύης  στον Παλαιστινιακό λαό, σήμερα γίνεται αισθητή η στήριξη και η συμπαράσταση από την Ελλάδα που έχει ένα ιδιαίτερο νόημα, γιατί οι Έλληνες ανέκαθεν αλλά και στη νεότερη ιστορία, επέδειξαν σαν έθνος σθεναρή αντίσταση. Έχουν αγωνιστεί εναντίον διαφορετικών και κάθε είδους μορφών κατοχής και αναδείχθηκαν νικητές.

Στη συνέχεια , αντιστάθηκαν σε όλα τα απολυταρχικά και δικτατορικά καθεστώτα, ιδιαίτερα στους φασίστες που τους στήριξαν οι Αμερικανοί και ο αγώνας τους ήταν νικηφόρος έναντι των φασιστών και των υποστηρικτών τους .

Για αυτό, όταν οι Έλληνες στηρίζουν και δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, αγωνίζονται και για την ίδια τους  τη χώρα, γιατί η δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη είναι πανανθρώπινη αξία που ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει την αξία και το περιεχόμενό της, όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο.

Έτσι , για αυτό το λόγο, όταν η ανθρωπότητα στηρίζει την Παλαιστίνη, αγωνίζεται για την πιο αγνή, ανθρώπινη αξία , η οποία είναι η δικαιοσύνη και η ελευθερία.

Με αυτήν την οπτική, θυμόμαστε αυτήν την ημέρα,  η μέρα για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία στην Παλαιστίνη και η σημαντικότητα αυτής της δράσης σήμερα στην Αθήνα, ακολουθεί καθώς ο Παλαιστινιακός λαός θυσιάζει όλο και περισσότερους μάρτυρες…

Αυτό αποτελεί την απάντηση , ότι η ανθρωπότητα στηρίζει αυτήν τη δίκαιη μάχη, γιατί αλλιώς, δεν θα υπάρξει ειρήνη δεν θα υπάρξει δικαιοσύνη καθώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν απομείνει, που τους έχει στερηθεί η ελευθερία και η δικαιοσύνη, οι Παλαιστίνιοι …

Με εσάς , με τη στήριξη σας, όλων των ελεύθερων ανθρώπων της γης , ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλες τις προκλήσεις που υφίστανται τα ανθρώπινα δικαιώματα που οι εχθροί της ανθρωπότητας ασκούν, καθώς έχουν καταλάβει τη Γη.

Μαζί σας θα παλέψουμε για να προστατέψουμε την Ιερουσαλήμ , την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης για να απελευθερώσουμε τη Γη μας, την ίδια την ανθρώπινη αξία…

Και με αφορμή αυτήν την περίσταση, σας μεταφέρω τον σεβασμό, τους  χαιρετισμούς και την ευγνωμοσύνη  του Maan Bashour, τoν ιδρυτή πολλών διεθνών fora για την δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη, στέλνει τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους της Λαϊκής Ενότητας, στο Σύλλογο Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σωτήρης Πέτρουλας»,  στην Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων , σε όλες τις Παλαιστινιακές οργανώσεις και σε κάθε αγωνιστή που δείχνει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό…

Να είστε όλοι καλά, στέλνω σε όλους τους αγωνιστικούς  μου χαιρετισμούς , να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την αληθινή απελευθέρωση !.

Χαιρετισμός του Bassam Shweiki  , μέλος της Επιτροπής Υπεράσπισης της Χεβρώνας 

Πρώτα από όλα, έστω και από μακριά, στέλνουμε  τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς  σε όλους τους φίλους σε αυτήν την διαδήλωση  και σε όλους τους αγωνιστές που μάχονται για την δικαιοσύνη και τον ανθρωπισμό.

Αυτή η μέρα,  σε ανάμνηση των 71 χρόνων από την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για την διχοτόμηση της Παλαιστίνης,  είναι εξίσου γνωστή σαν η μέρα διεθνούς αλληλεγγύης  προς τον Παλαιστινιακό λαό, και καθώς εκφράζετε τη συμπαράστασή σας, εκφράζετε την αλληλεγγύη σας στην ανθρωπότητα συνολικά , γιατί ο αγώνας του είναι ο πιο δίκαιος  στη σύγχρονη ιστορία, εκφράζετε την αλληλεγγύη σας με τον πιο αρχαίο πολιτισμό σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια σχετικά με την Επιτροπή Υπεράσπισης της Χεβρώνας,. Είναι μια Επιτροπή που υιοθετεί μεθόδους «παθητικής αντίστασης» – με την διεξαγωγή ειρηνικών διαδηλώσεων ,  διεξάγοντας καμπάνιες  ενημέρωσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  – ενάντια στην Κατοχή καθώς και όλων των αποικιακών πολιτικών,  επίσης,  αγωνίζεται ενάντια στη λεηλασία της Παλαιστινιακής  Γης , για τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής όπως  και όλων των ρατσιστικών πολιτικών που εφαρμόζονται στην Παλαιστίνη.

Θεωρείται μια από τις πιο ενεργές, δραστήριες συλλογικότητες μέσα στην Παλαιστίνη που σχηματίστηκε από πολύ γνωστούς ακτιβιστές, το 2011.

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της, είναι να διαδώσει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα , για το τι συμβαίνει στη Χεβρώνα ( Al-Khalil ). Είναι μία Παλαιστινιακή  πόλη με πληθυσμό που φτάνει τους 250.000 κατοίκους συνολικά, που δημιουργήθηκε πριν από 5.500 χρόνια . Όμως, από το 1982 , η Σιωνιστική Κατοχή ξεκίνησε ένα σχέδιο εκκένωσης της πόλης από τους γηγενείς κατοίκους της, χτίζοντας κτιριακά συγκροτήματα εποίκων, μέσα στην πόλη, αποκλείοντας ολόκληρες γειτονιές και δρόμους  για τους Παλαιστίνιους που δέχονται καθημερινά επιθέσεις από τους Σιωνιστές έποικους και τον Ισραηλινό Στρατό Κατοχής…. Μην ξεχνάμε ότι ένας από τους πρώτους εποικισμούς  ο Kiryat Arba’ χτίστηκε το 1968, στα περίχωρα της Χεβρώνας.

Η 29η Νοεμβρίου είναι μία μέρα που συμβολίζει τον Ανθρωπισμό… Σας  ευχαριστούμε και πάλι και ας είμαστε όλοι  δυνατοί στην αντίσταση μας  ενάντια στην τυραννία, στον φασισμό και στο Σιωνισμό, όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την ελευθερία και την δικαιοσύνη !

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας