Φρικιαστικό! Με μπούρκες γυναίκες διαδήλωσαν υπέρ των Ταλιμπάν στην Καμπούλ

838
Με μπούρκες γυναίκες διαδήλωσαν

Κρατούσαν πλακάτ που μεταξύ άλλων έγραφαν «δεν θέλουμε συνεκπαίδευση» – Σε μια στρατιωτικού τύπου διαδήλωση υποστήριζαν τις πολιτικές ανισότητας των Ταλιμπάν

Εκατοντάδες γυναίκες με πλακάτ στα χέρια όπως «το Ισλάμ προστατεύει τα δικαιώματα μας» και «δεν θέλουμε συνεκπαίδευση», διαδήλωσαν στην Καμπούλ καλυμμένες από την κορυφή έως τα νύχια και με την συνοδεία ένοπλων Ταλιμπάν.

Σε αυτό το μακάβριο θέαμα συμμετείχαν περίπου 300 γυναίκες με νικάμπ και αμπάγια ενώ κάποιες κάλυπταν ακόμη και με γάντια τα χέρια τους. Κάποιες κρατούσαν βρέφη στην αγκαλιά τους που ακόμη και αυτά τα κάλυπταν με το μαύρο πέπλο.

Ακόμη πιο τρομακτικές και αναχρονιστικές ήταν οι ομιλίες τους. Σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, οι γυναίκες που συμμετείχαν υποστήριζαν την πολιτική διαχωρισμού των φύλων. Μάλιστα, μια γυναίκα κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι καταπίεζε τα δικαιώματα των γυναικών. «Η τελευταία κυβέρνηση κακομεταχειριζόταν τις γυναίκες, τις στρατολογούσαν ανάλογα με την ομορφιά τους», υποστήριξε.

000_9MM3EK
000_9MM3ET

Άλλη φοιτήτρια, είπε πως συμφωνεί με την πολιτική των Ταλιμπάν και πως οι γυναίκες πρέπει να καλύπτουν το κεφάλι τους. «Αυτές που δεν φοράνε χιτζάμπ βλάπτουν όλες μας», είπε.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες, σε μια στρατιωτικού τύπου παρέλαση οι γυναίκες διαδήλωσαν κρατώντας πλακάτ που υποστήριζαν τους Ταλιμπάν. Γύρω τους σε προστατευτικό κλοιό ήταν οι Μουτζαχεντίν με βαρύ οπλισμό. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες των Ταλιμπάν, οι γυναίκες θα μπορούν να εργάζονται όπως ορίζει το Ισλάμ, χωρίς να έχουν διευκρινίσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

000_9MM396

Ωστόσο η παραφωνία των παραπάνω γυναικών δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματα και την ανισότητα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν από όταν ανέλαβαν οι Ταλιμπαν. Οι γυναίκες ζουν ξανά υπό καθεστώς φόβου και μόνιμης ανασφάλειας. Θέματα ελευθερίας και αυτοδιάθεσης, είναι εντελώς ξένα στους Ταλιμπάν.

Οι γυναίκες «σβήνονται» από διαφημιστικές πινακίδες, τις γυναίκες στην τηλεόραση πλέον έχει αντικαταστήσει κάποιος συνάδελφος τους, ενώ την ίδια ώρα ρεπορτάζ ξένων πρακτορείων κάνουν λόγο ακόμη και για εκτελέσεις γυναικών.

000_9MM3F8

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εγκύου αστυνομικού, που την σκότωσαν Ταλιμπάν με μια σφαίρα στο κεφάλι μπροστά στα παιδιά της, όταν κατέβασε την σημαία τους. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες, που κάνουν λόγο ακόμη και απαγωγές κοριτσιών, ακόμη και 12 ετών, που χρησιμοποιούνται ως σκλάβες του σεξ ή ανήλικες νύφες.

Οι Ταλιμπάν από το 1996 έως και το 2001, ασκούσαν μια σκληρή πολιτική αφαιρώντας κάθε δικαίωμα από τις γυναίκες. Πλέον, μοιάζει σαν να έχουν έρθει πιο διψασμένοι και με μίσος για το γυναικείο φύλο απομονώνοντας οποιαδήποτε φιγούρα μπορεί να «χαλάσει» το αναχρονιστικό και τρομακτικό αφήγημα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας