Φονικός σεισμός στην Κρήτη

792
Φονικός σεισμός στην Κρήτη
Ένας νεκρός και απροσδιόριστος αριθμός τραυματιών από τα φονικά ρίχτερ που χτύπησαν το πρωί το Αρκαλοχώρι Κρήτης. Στους δρόμους και τις πλατείες οι κάτοικοι. Διακόπηκαν τα μαθήματα στα σχολεία. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στο νησί.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη. Ένας εργάτης ανασύρθηκε νεκρός στο Αρκαλοχώρι καθώς την ώρα της σεισμικής δόνησης εκτελούσε εργασίες σε εκκλησία. Οι πρώτες πληροφορίες από το νησί αναφέρουν πως υπάρχουν και τραυματίες.

Ζημιές έχουν αναφερθεί κυρίως σε παλαιά κτίρια, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και στα χωριά Αγιές Παρασκιές, Πατσίδερο, Θραψανό ενώ κατολίσθηση έχει σημειωθεί στον Προφήτη Ηλία, κλείνοντας τον δρόμο προς το χωριό.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, νεκρός ανασύρθηκε μέσα από τη συντρίμμια ενός ναού ένας εργάτης ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες στο σημείο. Ο τρούλος του ναού κατέρρευσε και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ το οποίο ανέσυρε νεκρό τον άνδρα.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, aκόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος ενώ σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον εννέα τραυματίες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ένταση του σεισμού ήταν 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Άρβης στο νότιο Ηράκλειο ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση είναι εντάσεως 6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν ισχυρότατος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν αναφερθεί ζημιές, κυρίως σε παλαιά κτίρια, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και στα χωριά Αγιές Παρασκιές, Πατσίδερο, Θραψανό, Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό ενώ κατολίσθηση έχει σημειωθεί στον Προφήτη Ηλία, κλείνοντας τον δρόμο προς το χωριό.

Ζημιές σε κτίρια στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Από τον σεισμό έχουν σημειωθεί ζημιές σε κτίρια, κυρίως στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

 

Λόγω και της ώρας που σημειώθηκε ο σεισμός, εκατοντάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και στις πλατείες, ενώ έχουν διακοπεί και τα μαθήματα στα σχολεία, με τους μαθητές να βρίσκονται, στις περισσότερες των περιπτώσεων, εκτός κτιρίων. Σύμφωνα με τελευταία δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, τα σχολεία έχουν εκκενωθεί ενώ οι γονείς έχουν κληθεί να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας