Φιλότουρκο το Στέιτ-Ντιπάρτμεντ: Να τα βρουν Αθήνα-Άγκυρα-Έχουμε κοινά συμφέροντα με Τουρκία

1267
Φιλότουρκο το Στέιτ-Ντιπάρτμεντ

Ιδού τι σημαίνει ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία

Κάλεσμα…ειρήνευσης πέριξ της Ανατολικής Μεσογείου από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ-“Έχουμε κοινά συμφέροντά με την Τουρκία” είπε ο Αμερικανός εκπρόσωπος

Τα είχε πει ο Πάιατ πως δεν συμφέρει τις ΗΠΑ ελληνοτουρκική σύγκρουση αλλά εις ώτα μη ακουόντων κατά πως φαίνεται…. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις έκανε δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Νεντ Πράις, σχετικά με τις επιπτώσεις της συμφωνίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα για τις συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και ότι η Ουάσινγκτον γενικά δεν λαμβάνει θέση σχετικά με τις διαφορές στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ άλλων χωρών.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου, ο Price έκανε δηλώσεις σχετικά με την επίδραση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας που υπεγράφη προχθες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο Price απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το πώς η συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ θα επηρεάσει την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο:

«Συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης των διερευνητικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατ ‘αρχήν, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν τα προβλήματά τους ειρηνικά μέσω διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Όπως γνωρίζετε, οι Ηνωμένες Πολιτείες συχνά δεν λαμβάνουν θέση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα άλλα κράτη πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους στα θαλάσσια σύνορα ».

Ερωτηθείς για την διάθεση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για έναρξη επιχείρησης στις περιοχές που τ οYPG/PKK αύξησε τις επιθέσεις κατά της Τουρκίας μέσω της Συρίας, ο Πράις επανέλαβε ότι καταδικάζουν τις διασυνοριακές επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες. Ο Πράις τόνισε τη σημασία της διατήρησης των γραμμών κατάπαυσης του πυρός και της παύσης των διασυνοριακών επιθέσεων στη Συρία.

«ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

Σημειώνοντας ότι όλα τα μέρη πρέπει να προστατεύουν και να σέβονται τις ζώνες κατάπαυσης του πυρός προκειμένου να αυξήσουν τη σταθερότητα στη Συρία και να εργαστούν για μια πολιτική λύση στη σύγκρουση, ο Πράις είπε: «Έχουμε πολλά συμφέροντα με τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι ένας από αυτά. Άλλο το τέλος της σύγκρουσης στη Συρία και άλλο η αποτροπή κακόβουλων παραγόντων στην περιοχή. Έχουμε κοινά συμφέροντα με τους Τούρκους συμμάχους μας για να τερματίσουμε τη σύγκρουση στη Συρία με βιώσιμο τρόπο ».

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβούλευση με την Άγκυρα, καθώς και με τους εταίρους της στην περιοχή, για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας