Φιλότουρκη η πονηρά Βρετανία: Αναγνωρίζει κυβέρνηση Ντμπεϊμπά χωρίς εκλογές!

690
Φιλότουρκη η πονηρά Βρετανία

Η Βρετανία διατηρώντας την διαχρονική της φιλοτουρκική στάση με δήλωση συνεχίζει την περαιτέρω στήριξη στην κυβέρνηση του Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπέιμπα, η οποία υποτίθεται ότι θα είχε παραιτηθεί στις 24 Δεκεμβρίου και αρνείται να αναγνωρίσει οποιεσδήποτε παράλληλες δομές.

Δηλαδή το Λονδίνο ικανοποιεί την τουρκική απαίτηση να μην γίνουν εκλογές στην Λιβύη και να διατηρηθεί η νυν φιλοτουρκική κυβέρνηση Ντμπέιμπα, αν και μη εκλεγμένη, όπως και η προηγούμενη επίσης φιλοτουρκική κυβέρνηση του Φ.Σάρατζ.

Μία κυβέρνηση η οποία διατηρεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο έχει αρχειοθετηθεί ως διεθνής συμφωνία στον ΟΗΕ (με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία δεν προχώρησε σε καμία ένσταση) και με βάση το οποίο Τουρκία και Λιβύη αρπάζουν μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στο οποίο μάλιστα θεωρείται (κατά πολλούς) ότι βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Μεσόγειο.

Ο μόνος τρόπος για να αναιρεθεί το μνημόνιο αυτό είναι με νέα συμφωνία, με μία νέα εκλεγμένη λιβυκή κυβέρνηση, η οποία δεν θα είναι τουρκόφιλης κατεύθυνσης.

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού κοινοβουλίου Αμπντουλάχ Μπλιχάκ δήλωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας σκοπεύει να κηρύξει την Βρετανίδα πρέσβειρα persona non grata και να απαιτήσει την απέλασή της από τη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα αυτό θα κριθεί με ψηφοφορία στις 28 Δεκεμβρίου. Έτσι θέλουν να κρίνουν τη διπλωματική τύχη της Βρετανίδας πρέσβειρας στην Τρίπολη Κάρολαϊν Χέρνταλ.

Όπως αναφέρθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, στη Λιβύη, λίγες μέρες πριν από τις πρώτες προεδρικές εκλογές των τελευταίων 10 ετών, η κατάσταση στην πρωτεύουσα επιδεινώθηκε.

Στα μέσα της εβδομάδας υπήρξε κατάληψη κάποιων κυβερνητικών κτιρίων από ένοπλους.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας της προετοιμασίας για τις εκλογές, προέκυψαν πολλές αντιφάσεις ως προς το ποιος είχε και ποιος δεν είχε το δικαίωμα να συμμετάσχει ως προεδρικός υποψήφιος. Ως αποτέλεσμα, οι εκλογές, που υποτίθεται ότι θα σταθεροποιούσαν την κατάσταση στη χώρα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη εμφύλια σύγκρουση.

Όμως ούτε η νυν κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί καθώς η χώρα ουσιαστικά έχει διαχωριστεί σε δυτική και ανατολική Λιβύη με τους Βρετανούς όμως να λένε ότι θεωρούν «νόμιμη» το δυτικό Λιβύη, γιατί έτσι εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας