«Φιάσκο» οι Πρέσπες-Ικετεύει Δένδιας Σκοπιανούς για προσθήκη «Βόρειας» δίπλα στη «Μακεδονία»

119
-Ικετεύει Δένδιας Σκοπιανούς για προσθήκη

Η επιμονή των Σκοπιανών στη χρήση του σκέτου «Μακεδονία» στις φανέλες της εθνικής ομάδας τους που συμμετέχει στην ποδοσφαιρική διοργάνωση Εuro 2021, στην ουσία τινάζει στον αέρα την διάτρητη και απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών και τη μετατρέπει σε σκέτη κοροϊδία, αφού οι γείτονες δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα και αυτό που υποτίθεται ήταν το άλλοθι της Συμφωνίας: η προσθήκη του «Βόρεια» στο όνομα «Μακεδονία».

Ήρθε η ώρα των δραστικών μέτρων από την Αθήνα και της καταγγελίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία κατά ανεπίτρεπτο τρόπο και ως δικτάτωρ της περιοχής, έχει αναλάβει υπό την προστασία του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Απίστευτες στιγμές ζούμε πλέον καθώς βλέπουμε τον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με αφορμή την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Σκοπίων στο EURO 2020, ουσιαστικά να «εκλιπαρεί» του Σκοπιανούς να προσθέσουν και το Βόρεια δίπλα στο Μακεδονία με αφορμή το εθνόσημό τους για το Euro 2020!

Έτσι σήμερα απέστειλε επιστολή προς τον ομόλογό του Bujar Osmani στην οποία υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος e, ο κωδικός ονομασίας των Σκοπίων στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει «MKD», η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, τα Σκόπια οφείλουν να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia).

Παράλληλα τονίζει ότι εκκρεμεί η αλλαγή της ονομασίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Σκοπίων, η οποία πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ζητά τέλος την παρέμβαση του κ. Osmani, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας