Φασίστες διέκοψαν παράσταση του ΚΘΒΕ

1027
κθβε

Την παράσταση του έργου «Πυρκαγιές» του Λιβανοκαναδού, διευθυντή του θεάτρου «La Colline» του Παρισιού, Ουαζντί Μουαουάντ, που παρουσιάζεται στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ διέκοψε ομάδα φασιστών.

Η διακοπή έγινε λίγη ώρα μετά την έναρξη της παράστασης (στη διάρκεια της πρώτης σκηνής), από τετραμελή ομάδα μελών της φασιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος», που ισχυριζόταν ότι στο έργο “εξυβρίζονται τα Θεία”.

Οι τέσσερις άνδρες μπήκαν στο θέατρο κανονικά, αφού έκοψαν εισιτήριο και στη διάρκεια της «επίμαχης» σκηνής σηκώθηκαν από τις θέσεις τους κι επιτέθηκαν λεκτικά στον ηθοποιό Ορέστη Χαλκιά. Η παράταση διακόπηκε για λίγα λεπτά, οι υπόλοιποι θεατές διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την απομάκρυνση των διαμαρτυρόμενων , κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς τα τέσσερα μέλη του «Ιερού Λόχου» αποχώρησαν.

Μια ώρα περίπου αργότερα στην ιστοσελίδα του «Ιερού Λόχου» αναρτήθηκε η «είδηση» συνοδευόμενη από σχετικό βίντεο από το γεγονός.

Η παράσταση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ανακοίνωση της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ

H Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ καταδικάζει τη φασιστική παρέμβαση και διακοπή της θεατρικής παράστασης του έργου «Πυρκαγιές» από τα μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος». 

Η τέχνη δεν επιδέχεται φίμωση! Μέσω της τέχνης παλεύουμε για την ελευθερία της έκφρασης! Οποιαδήποτε φασιστική πρόκληση θα μας βρίσκει απέναντι! Όχι στη λογοκρισία, όχι στο φασισμό!  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας