Φαρσοκωμωδία και “καραγκιοζιλίκια” με το σκάνδαλο Novartis στη Βουλή

1412
novartis

Σε φαρσοκωμωδία έχει εξελιχθεί το θέατρο σκιών που παίζεται ανάμεσα στη Ν.Δ, το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, γύρω από το μέγα πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο Novartis, την ώρα που η χώρα και ο λαός πνίγονται στα προβλήματα και οι εξελίξεις τόσο στα οικονομικά θέματα, όσο και στις εθνικές υποθέσεις δεν διαγράφονται καθόλου ευοίωνες.

Αφού η ανακίνηση του σκανδάλου Novartis από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή κατέληξε σε φιάσκο, μιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ ενέπλεξε, μάλλον εσκεμμένα και βεβιασμένα στις ευθύνες τους πάντες, ενώ, ταυτόχρονα, επιχείρησε μιά εύκολη πολιτική  υπερεκμετάλλευση της υπόθεσης, έρχεται τώρα η Ν.Δ, μαζί με το ΚΙΝΑΛ, να μετατρέψει το φιάσκο σε οπερέτα.

Η Ν.Δ προτείνει στη Βουλή, μαζί με το ΚΙΝΑΛ, να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την δικογραφία που εστάλη στο Κοινοβούλιο με ενδείξεις για πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, ενώ την ίδια ώρα τηρεί σιγήν ιχθύος για την άλλη δικογραφία που και αυτή πήγε και μάλιστα νωρίτερα στη Βουλή και αφορά κατηγορίες για δωροδοκία σε βάρος του Α. Λομβέρδου.

Το πρωτότυπο και καινοφανές, όμως, είναι ότι Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ προτείνουν για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή για αυτό το θέμα μόνο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο και όχι τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, παρ΄όλον ότι και αυτός αναφέρεται στη δικογραφία.

Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ παρέχουν μια ιδιόμορφη ασυλία για καθαρά πολιτικούς λόγους και προφανείς σκοπιμότητες στον Αλ. Τσίπρα με το παλιό αμφιλεγόμενο επιχείρημα του μακαρίτη Κ. Καραμανλή ότι οι πρωθυπουργοί κρίνονται από το λαό και όχι από τα δικαστήρια!

Βεβαίως Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ, κατανοώντας την σαθρότηττα της αιτιολόγησης, προσθέτουν ότι η παραπομπή πρωθυπουργού μπορεί να γίνει μόνο με αδιάσειστα στοιχεία, υπονοώντας σαφώς ότι στην συγεκριμένη περίπτωση τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Το ερώτημα, όμως, τότε είναι: υπάρχουν, σύμφωνα με το περίεργο σκεπτικό Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ, αδιάσειστα στοιχεία στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο και όχι για τον Τσίπρα; Και ποιος κρίνει τα αδιάσειστα στοιχεία; Η Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ κατά περίσταση και ανάλογα με τις πολιτικές τους σκοπιμότητες ή η Δικαιοσύνη, τρομάρα της;

Με τούτα και με τ’ άλλα ένα πολύ μεγάλο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που πλήρωσε πανάκριβα το δημόσιο και ο ελληνικός λαός πάει ολοταχώς για κουκούλωμα και για αποπροσανατολιστικές εντάσεις εν μέσω πολιτικών επενδύσεων και βρώμικων παιχνιδιών  μεταξύ των εξωνημένων και κατεστημένων κομμάτων που παίζονται πάνω σε μίζες και άνομες προμήθειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Είναι τραγικό, όμως, ένας λαός με τόσο μεγάλες παραδόσεις να παίζει το ρόλο του αμέτοχου θεατή στη ληστεία του και στην υποθήκευση της χώρας!

 

Γιώργος Αρτινός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας