Υστατη έκκληση της Καμεράτας σε Τσίπρα: 4 χρόνια παίζουμε απλήρωτοι και ανασφάλιστοι

1503
καμεράτας

Μία άμεση, οριστική και βιώσιμη λύση για την επιβίωση της Καμεράτας ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα οι οχτώ μόνιμοι μουσικοί της ορχήστρας, απευθύνοντας- με ανοιχτή επιστολή τους- μία ύστατη έκκληση στον πρωθυπουργό.

«Εχουμε τέσσερα χρόνια που παίζουμε απλήρωτοι και ανασφάλιστοι», αναφέρουν στην επιστολή τους. «Δεν αντέχουμε άλλο και ζητάμε τη βοήθειά σας για να μην κλείσει ένας μουσικός οργανισμός που τίμησε την Ελλάδα και γνωρίζει σήμερα την απαξίωση. Παρακαλούμε θερμά στη διαμεσολάβησή σας. Κάθε μέρα που περνά οδηγούμαστε από την απόγνωση στον καλλιτεχνικό και εργασιακό μας θάνατο», καταλήγει η επιστολή προς τον κ. Τσίπρα.

«Ζητάμε να συγκροτηθεί άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο για να ξέρουμε αν θα ζούμε την επόμενη μέρα και να γίνει εκκαθάριση των οφειλών» είπε ο Ηλίας Σακαλάκ εκπροσωπώντας τους εναπομείναντες μουσικούς της Καμεράτας, σε συνέντευξη Τύπου.

«Η απουσία Διοικητικού Συμβουλίου από το 2015 έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία της οποιασδήποτε κρατικής και ιδιωτικής επιχορήγησης, και όχι μόνον. Από τον Απρίλιο του 2015 λόγω της μη καταβολής εκ μέρους της ορχήστρας των ασφαλιστικών εισφορών των μουσικών της, δεν έχουμε ιατροφαρμακευτική και συνταξιοδοτική κάλυψη εμείς και τα παιδιά μας. Το μεγαλύτερο μέρος των δεδουλευμένων μισθών δεν έχουν καταβληθεί εξαθλιώνοντάς μας και φέρνοντας μας πολλές φορές στη θέση να μην μπορούμε να μεταβούμε ούτε στον χώρο εργασίας μας λόγω έλλειψης χρημάτων» ανέφερε ακόμη.

«Παρόλο το ανεπίτρεπτο αυτό γεγονός, με την υπερπροσπάθεια των μουσικών της και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, η ορχήστρα συνεχίζει τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι έχει δημιουργηθεί το παράδοξο, η μία και μοναδική ελληνική ορχήστρα που διαπρέπει διεθνώς να είναι στην πατρίδα της ο φτωχός συγγενής σε σχέση με τα άλλα κρατικά μουσικά σύνολα», δήλωσε επίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας