Υπ. Εργασίας και διοίκηση ΕΦΚΑ «τροφοδοτούν» τη μαύρη εργασία και την ιδιωτική ασφάλιση

1465
εφκα

Ανασφάλιστοι και για τη σύνταξή τους και για την υγεία τους έχουν μείνει χιλιάδες εργαζόμενοι, υπάλληλοι μικρών κατά βάση επιχειρήσεων οι οποίες οφείλουν στο Δημόσιο εισφορές από προηγούμενα χρόνια.
Κι αυτό, διότι το χάος στον ΕΦΚΑ αλλά και η επιταγή των δανειστών να κλείσουν, κατ΄ουσίαν, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους είτε στην εφορία είτε στα ταμεία, έχουν οδηγήσει τη Διοίκηση του ασφαλιστικού ταμείου να κωλυσιεργεί στο να δώσει κάποια λύση αλλά και να μην παραλαμβάνει τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ), δηλαδή τις καταστάσεις με τη μισθοδοσία και τις κρατήσεις των εργαζομένων για κάθε μήνα εργασίας, και φυσικά να μην καταβάλουν και τις εισφορές.
Το ζήτημα αυτό, όσο κι αν φαντάζει και αντιμετωπίζεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως «τεχνικό», με αποτέλεσμα νατροφοδοτεί την ανασφάλιστη εργασία, να διευρύνει την «τρύπα» στα έσοδα του ΕΦΚΑ (σ.σ.: τα οποία προφανώς θα καλυφθούν με… κόφτες, ή νέα εισφοροεπίθεση).
Όσο η κυβέρνηση κάνει τον «Πόντιο Πιλάτο», εφαρμόζοντας τα μνημόνια (σ.σ.: ένας από τους στόχους του 3ου μνημονίου είναι η εξόντωση των μικρομεσαίων), όλο και περισσότερες, μικρές, κυρίως επιχειρήσεις θα λειτουργούν χωρίς να ασφαλίζουν τους υπαλλήλους τους. Δεν θα καταβάλουν εισφορές και κατ΄ουσίαν θα παρανομούν για να μην …παρανομήσει ο ΕΦΚΑ.
Οι ανασφάλιστοι για υγεία εργαζόμενοι είναι σε αναταραχή και δικαιολογημένα πιέζουν τις επιχειρήσεις. Ορισμένες, μάλιστα, έχουν καταφύγει σε ιδιωτικές ασφαλίσεις υγείας (σ.σ. ένας από τους στόχους του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου) ή καλύπτουν αυτές τα έξοδα περίθαλψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας