“Αυτοκρατορικές υπερεξουσίες” στην Γ. Αγγελοπούλου για την επιτροπή “Ελλάδα 2021”

    2405
    αγγελοπούλου

    Η Γιάννα Αγγελοπούλου ως επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” για τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας ζήτησε και έλαβε υπερεξουσίες και υπεραρμοδιότητες ανάλογες με εκείνες που είχε αναλάβει ως πρόεδρος της Επιτροπής για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, οι οποίες, ως γνωστόν, κόστισαν πανάκριβα στην χώρα και συνετέλεσαν στην κρίση και την ουσιαστική πτώχευση που ακολούθησαν.

    Σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Στέλιου Κράλογλου από τη “Δημοκρατία“, προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, απευθείας αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων και φορο-ασυλία στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021” προβλέπει το άρθρο 34 του νέου πολυνομοσχεδίου που συντάχθηκε προκειμένου να ενισχύσει τις αρμοδιότητες της Γιάννας Αγγελοπούλου και να δώσει φοροελαφρύνσεις στους δωρητές της!

    Με βάση την εν λόγω ρύθμιση:

    • Η “Ελλάδα 2021” εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου 3.429/2005 που διέπει τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και μπορεί να προχωρά σε προσλήψεις και δημόσιες συμβάσεις χωρίς τους περιορισμούς της νομοθεσίας.
    • Οι συμβάσεις και οι συναλλαγές της Επιτροπής απαλλάσσονται από κάθε έμμεσο και άμεσο φόρο, κρατήσεις, τέλη κ.λ.π.
    • Οι κάθε είδους δωρεές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, χορηγίες, χρηματοδοτικές παροχές ή παροχές σε είδος προς την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” θα αναγνωρίζονται ως φορολογικά εκπιπτόμενες δαπάνες και θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα του δωρητή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζει την πρώτη χορηγία προς την Επιτροπή, ενώ οι “αμιγώς” ιδιωτικές τράπεζες ( όπως π.χ η τράπεζα Πειραιώς) ετοιμάζουν δικές τους εκδηλώσεις και προγράμματα. Είναι βέβαιο ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου σύντομα θα γίνει και πάλι το πρόσωπο της επικαιρότητας και θα το πετύχει με τη νέα διοργάνωση, τόσο με τα δικά της χρήματα (όπως η ίδια επιμένει να μας θυμίζει στον λογαριασμό της στο twitter) όσο και με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, όπως προκύπτει από το προεδρικό διάταγμα για τη δημιουργία της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

    Δημόσιο χρήμα

    Συγκεκριμένα, στο άρθρο 6 του Π.Δ. των αρμοδιοτήτων της ορίζεται πως “οι πόροι της Επιτροπής προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις προϊόντων ή άλλες προωθητικές ενέργειες, καθώς επίσης  και από μεταφορά πόρων του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων”.

    Εκτός δηλαδή από το εμπόριο του “Ελλάδα 2021”, η πρόεδρος της νέας οργανωτικής επιτροπής θα πάρει και δημόσιο χρήμα από το Ίδρυμα της Βουλής, και θα μπορεί να τυπώσει και επετειακά… μπλουζάκια!

    Δυνάμεις και πρόσωπα του συστήματος υποτέλειας

    Πολιτικοί κύκλoι τόνιζαν στην Iskra ότι είναι αδιανόητο η διορισμένη Γ. Αγγελοπούλου με την εμφυτευμένη και δοτή Επιτροπή “Ελλάδα 2021” να λαμβάνουν έκτακτες εξουσίες και να στηρίζονται με έκτακτα μέτρα λες και τα 200 χρόνια από το ’21 είναι μια κυβερνητική φιέστα και δεν αποτελούν κτήμα και κληρονομιά ολόκληρου του ελληνικού λαού με όλη την πολυχρωμία των απόψεων του.

    Πολύ περισσότερο είναι εξοργιστικό και προσβλητικό για το ’21 και τα 200 χρόνια του να αναλαμβάνουν να τα τιμήσουν εκείνες οι δυνάμεις και πρόσωπα που κατ’ εξοχήν στηρίζουν και εκφράζουν στο σήμερα το κυρίαρχο σύστημα υποτέλειας, ραγιαδισμού και νεοαποικιοποίησης της Ελλάδας, για την αποτίναξη του οποίου αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους οι αγωνιστές του ’21.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας