ΥΠΕΞ Ιταλίας: Αναβάλλεται η συνάντηση με Μ.Τσαβούσογλου

720
ντι

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν, ακυρώθηκε από την ρωσική κυβέρνηση η προγραμματισμένη συνάντηση των επικεφαλής των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ με τους Ρώσους ομολόγους τους Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέρι Σοΐγκου.

Η συνάντηση, με κυριότερα θέματα την Συρία και τη Λιβύη, είχε καθοριστεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών θα είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη στην Άγκυρα του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο αναβάλλεται, σύμφωνα με ιταλικές διπλωματικές πηγές.

Ο Ντι Μάιο έπρεπε να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 12.30 τοπική ώρα, για να συζητήσουν διμερή θέματα, την σχέση ΕΕ- Τουρκίας, την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και τις εξελίξεις στην Λιβύη. Επίσης είχε προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη τύπου μετά την λήξη της συνομιλίας τους.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της αναβολής της επίσκεψης, αλλά ιταλικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να οφείλεται σε αλλαγή του προγράμματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Για μεθαύριο, Παρασκευή, αναβλήθηκε η επίσκεψη στην Άγκυρα του Ιταλού υπουργού εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, όπως έκανε γνωστό πριν λίγο το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας