Υεμένη: Κατάρριψη drone αποκαλύπτει άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο

871
υεμένη

Αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9, γνωστό επίσης ως Predator B, κατέρριψε στην επαρχία Νταμάρ η αντιαεροπορική άμυνα του σιιτικού ένοπλου κινήματος των Χούθι της Υεμένης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό τους δίκτυο Αλ Μασίρα.

«Έχουμε ενημερωθεί για δημοσιεύματα σε ΜΜΕ ότι ένα MQ-9 των ΗΠΑ καταρρίφθηκε στην Υεμένη. Δεν έχουμε καμία περαιτέρω πληροφορία να δώσουμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τον περασμένο Ιούνιο οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι οι Χούθι κατέρριψαν αμερικανικό στρατιωτικό τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με τη βοήθεια του Ιράν, όπως είχαν υποστηρίξει.

Υπενθυμίζεται ότι στην Υεμένη διεξάγεται επί χρόνια πόλεμος μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούθι, που εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων της χώρας και υποστηρίζονται από το Ιράν, και της συμμαχίας των μοναρχιών της αραβικής χερσονήσου (Σαουδική Αραβία, Εμιράτα κ.λπ.), που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ.

Πρόκειται για έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες άμαχους, ενώ έχει προκαλέσει και χιλιάδες θανάτους παιδιών από πείνα, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει ο ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας