Τ.Ερντογάν: Υποσχέθηκε να στηρίξει τον Φ.Αλ.Σάρατζ να ανακαταλάβει όλη τη Λιβύη!

1202
σάρατζ

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ότι θα συμβάλει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην προσπάθεια της κυβέρνησης της Τρίπολης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, για την ανακατάληψη όλης της Λιβύης από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό που ηγείται από τον Στρατηγό του Χαλίφα Χαφτάρ και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ανατολικής Λιβύης έχει υπό τον έλεγχο της το 80% ,περίπου, της εδαφικής επικράτειας της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος χθες προειδοποίησε ότι “τα νερά της Μεσογείου θα θερμανθούν περισσότερο στην Ανατολική Μεσόγειο” λόγω των εξελίξεων στη Συρία και στη Λιβύη, δήλωσε ότι, “εάν οι διεθνείς προσπάθειες καταλήξουν σε αποτυχία και δεν βρεθεί λύση, θα υποστηρίξουμε την κυβέρνηση “εθνικής συμφιλίωσης” έως ότου αποκτήσει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας. H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παίρνει αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη“.

Στον απόηχο της αεροπορικής επίθεσης από την αεροπορία του Λιβυκού Εθνικού Στρατού όπου χτυπήθηκε φορτηγό τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Τρίπολης, το οποίο μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό παραβιάζοντας επανειλημμένως το εμπάργκο όπλων και αίθουσα επιχειρήσεων των πολιτοφυλακών και μισθοφόρων τζιχαντιστών του Σάρατζ στην περιοχή Ράμλα, νότια της Τρίπολης, υπήρξε νέα δήλωση από τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η επίθεση από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, είχαν προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσουν τουρκικούς στρατιωτικούς στόχους, κατά του τουρκικού φορτηγού πλοίου το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, έπληξε το “γόητρο” της πανίσχυρης Τουρκίας και της συμμάχου της, κυβέρνησης της Τρίπολης του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Ο ηγέτης της “κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας” δήλωσε ότι, “δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις”.

Ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ δήλωσε επιπρόσθετα ότι δεν θα στείλει στρατιωτικούς αξιωματούχους του στην εκ νέου σύγκληση της στρατιωτικής επιτροπής5+5” στη Γενεύη για την αναζήτηση κοινού εδάφους προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας και τον τερματισμό του πολέμου στη Λιβύη. Πρώτα, είπε, “πρέπει να υπάρξει ένα “ηχηρό” σημάδι από όλους τους διεθνείς δρώντες που συνομιλούν μαζί μας“.

Σύμφωνα με το Associated press, άλλη μια παραβίαση του εμπάργκο όπλων σημειώθηκε χθες, όταν πλοίο με σημαία Λιβάνου εντοπίστηκε στο λιμάνι Genoa της Βόρειας Ιταλίας και οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον καπετάνιο με τις εισαγγελικές αρχές να διερευνούν αν το φορτηγό πλοίο μετέφερε οπλισμό και πυρομαχικά από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας