Τ. Ερντογάν: “Μεγάλες χώρες θέλουν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας”

550
Μεγάλες χώρες θέλουν να αγοράσουν

Μεγάλες χώρες ζητούν να αγοράσουν τα αεροπλάνα που κατασκευάζει η Τουρκία, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του σε συνάντηση με τους Κοινοτάρχες στο προεδρικό μέγαρο, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η εγχώριας κατασκευής αμυντική βιομηχανία έχει φτάσει στο 80%, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φτιάξαμε τα αεροπλάνα μας, φτιάξαμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, κατασκευάσαμε τα οπλισμένα αεροσκάφη μας. Τώρα προχωρήσαμε πιο πέρα. Τώρα, ξέρετε ποιος τα θέλει αυτά από εμάς;” διερωτήθηκε ρητορικά ο Ερντογάν για να απαντήσει: “Υπάρχουν μεγάλες χώρες οι οποίες έλεγαν ότι ‘δεν μπορούν να τα κατασκευάσουν’ οι οποίες τώρα θέλουν να αγοράσουν αυτά τα αεροπλάνα από εμάς. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε”.

Στην ίδια ομιλία, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε “φούσκα” την εκτίναξη του πληθωρισμού και αναφέρθηκε πάλι στην απόφασή του να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στις 4.250 τουρκικές λίρες, αύξηση που εν μέρει έχει ήδη εξαλειφθεί από τον πληθωρισμό και την υποτίμηση της λίρας.

“Θα εξαλείψουμε τη φούσκα του πληθωρισμού σύντομα”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ προανήγγειλε ότι δεν θα υπάρχει αστάθεια στις αγορές “η οποία να βασίζεται ανισόρροπη ζήτηση για συνάλλαγμα”, επαναλαμβάνοντας έμμεσα τη ρητορική πως η κατρακύλα της λίρας οφείλεται σε έξωθεν επιθέσεις.

“Συνεχίζουμε τον στόχο μας να βάλουμε τη χώρα μας στις 10 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου σπάζοντας τα δεσμά που είναι στα πόδια μας στην οικονομία εδώ και 85 χρόνια. Ούτε ο Θεός ούτε το έθνος θα συγχωρήσουν αυτούς που εκθέτουν τη χώρα μας στους καβγάδες κάποιων ανίκανων για χάρη των δικών τους φαύλων συμφερόντων”, είπε ο Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας