Τόσκας αναλαμβάνει την ευθύνη εξαπάτησης από Τσίπρα για νεκρούς στο Μάτι

1730
τόσκας

Αμετανόητος και προκλητικός έναντι του πανελληνίου, αλλά κυρίως έναντι των νεκρών και των οικείων τους εμφανίστηκε χθες ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόκρυψη της ύπαρξης νεκρών τη νύχτα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι την ώρα που ο Τσίπρας μιλούσε για την πυρκαγιά ήταν γνωστή η ύπαρξη νεκρών, αλλά σκόπιμα εξαπατούσε τον ελληνικό λαό, αρνούμενος κάτι τέτοιο, ο Τόσκας ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Σε μια προσπάθεια να αναλάβει αυτός την ευθύνη της παραπληροφόρησης και εξαπάτησης του λαού από τον Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος αποφάσισε να μην ενημερώσει -επί ώρες- τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα πτώματα που είχαν εντοπίσει τα Σώματα Ασφαλείας, διότι οι πληροφορίες ήταν “ασαφείς”, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα εκείνες τις ώρες ήταν η “μάχη για τους ζωντανούς”.

Η έρευνα του ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως πριν φτάσει ο πρωθυπουργός στο Συντονιστικό Κέντρο, στο Χαλάνδρι, άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν αναφορές για τουλάχιστον 13 νεκρούς.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι πυροσβέστες κάνουν λόγο γα απανθρακωμένα πτώματα, όμως ο Τόσκας, σε πείσμα κάθε λογικής, ισχυρίστηκε πως χωρίς επίσημη πιστοποίηση του θανάτου δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει τέτοιες πληροφορίες στον πρωθυπουργό.

“Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν” ακούγεται να δηλώνει ένας εκ των υπευθύνων.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ εκείνο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ολόκληρο το πανελλήνιο παρακολουθούσε ζωντανά το κυβερνητικό “σόου” με τον Τσίπρα, τους υπουργούς -μεταξύ των οποίων και ο Τόσκας– και τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να υποκρίνονται ότι δεν έχουν ακούσει τίποτα για νεκρούς σε μια βρόμικη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας