Τόγκο: Πειρατεία σε ελληνόκτητο τάνκερ. Όμηρος και Έλληνας ναυτικός

897
τόγκο

Πειρατές επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε ελληνικό τάνκερ, ενώ έπλεε ανοιχτά του Τόγκο, στη δυτική Αφρική.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τις αρχές του Τόγκο, οι πειρατές έφυγαν παίρνοντας ομήρους τέσσερις άνδρες από το πλήρωμα του Elka Aristotle, έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Πάνω στο πλοίο βρίσκονταν και ένοπλοι φύλακες, οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν τους πειρατές, ωστόσο ο ένας τραυματίστηκε από σφαίρα.

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3 τοπική ώρα, το τάνκερ Elka Aristotle δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλόμετρα (11 μίλια) ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε από ενόπλους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το νέο ρεσάλτο πειρατών έρχεται μόλις δυο μέρες μετά από ανάλογο περιστατικό στα ύδατα του Μπενίν. Το περασμένο Σάββατο, πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο νορβηγικών συμφερόντων, απαγάγοντας εννέα Φιλιππινέζους, μέλη του πληρώματος.

Το τάνκερ Elka Aristotle ανήκει στην εταιρεία European Product Carriers υπό την ομπρέλα της European Navigation. Η European Product Carriers έχει στόλο 19 δεξαμενοπλοίων (έξι εκ των οποίων είναι υπό ελληνική σημαία) και ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που είναι και μεγαλομέτοχος με 63,8% στην ΕΛΙΝΟΪΛ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας