Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις συμφωνίες με Λιβύη

606
συμφωνίες

Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει παρόμοιες συμφωνίες με τη Λιβύη όπως εκείνη της οριοθέτησης των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ κατηγόρησε τη Γαλλία ότι θέλει να επιστρέψει στην αποικιοκρατική Γαλλία.

Σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιόφωνο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη Λιβύη μαζί με τον Τούρκο Υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι συζήτησαν τα βήματα που μπορούν οι δύο χώρες να κάνουν από κοινού. “Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων με τον Πρόεδρο της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Φαγιέζ Σαράτζ και θα συνεχίσουμε με παρόμοιες συμφωνίες”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Για τη Γαλλία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι “όπου υπάρχει ένας διασπαστικός, ένας πραξικοπηματίας, τον στηρίζει. Αυτά που κάνουν προκαλούν ανησυχία. Το 2011 βομβάρδισαν τη Λιβύη και έφυγαν. Ποιόν στηρίζει η Γαλλία. Τον πραξικοπηματία Χαφτάρ. Σε ποιον δίνει όπλα; Στους πραξικοπηματίες. Αυτή η κατάσταση δεν είναι ενάντια στις αποφάσεις του ΟΗΕ;”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως “η Γαλλία θέλει να επιστρέψει στην παλιά αποικιοκρατική Γαλλία. Ζει έναν πλήρη παραλογισμό. Ο Μακρόν παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι στη Γαλλία. Όλοι βλέπουν ότι η Γαλλία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι”.

Για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε “είναι λάθος να παραβλέπουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στη Μεσόγειο και να μας δείχνουν ως να είμαστε αποικιοκράτες. Εμείς εκεί (στη Λιβύη) δεν πάμε με τη βία. Υποβάλλουμε προτάσεις, γίνονται αποδεκτές ή μας καλούν οι ίδιοι προσωπικά”, ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας