Ο Τσίπρας σώζει την Merkel, δεχόμενος πρόσφυγες από την Γερμανία, ενώ το Βερολίνο δένει με λιτότητα την χώρα μας μέχρι το 2060

1403
μαλτέζος

Η Ελλάδα και η Ισπανία δήλωσαν έτοιμες να δεχθούν επιστροφές αιτούντων άσυλο που θα εντοπίζονται μελλοντικά στα σύνορα Γερμανίας – Αυστρίας και οι οποίοι θα έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά σε εδάφη τους, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel.

«Οι δύο χώρες έδειξαν ετοιμότητα να δεχθούν πίσω μετανάστες, που καταγράφηκαν για πρώτη φορά σε δικό τους έδαφος» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξει ανάλογη συμφωνία με την Ιταλία, η οποία άλλωστε δεν δεσμεύθηκε ούτε για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών.

Με τον τρόπο αυτό ειδικά, ο Αλ. Τσίπρας δίνει ανέλπιστη χείρα βοηθείας στην Μekel, υπονομεύει την προσπάθεια για την ακύρωση του Δουβλίνου και την θεώρηση όλων των προσφύγων ως προσφύγων επί κοινού ευρωπαϊκού εδάφους, την στιγμή που η Γερμανία ποδοπατά την Ελλάδα με τέταρτο μνημόνιο, λιτότητα μέχρι το 2060 και καμιά ουσιαστική ανακούφιση για το χρέος.

To γερμανικό αντάλλαγμα της αναβολής στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά είναι ευτελέστατο με το βάρος που επωμίζεται η χώρα και την βοήθεια που παρέχει σε Γερμανία και ΕΕ.

Να σκεφθούμε ότι ο Τσαβούσογλου ζητά για να μην στείλει πρόσφυγες στην ΕΕ και άλλα 3 δισ., πέραν των προηγούμενων και κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που πηγαίνουν σε χώρες της ΕΕ.

Σε μία ένδειξη, εν τω μεταξύ, ότι υποχωρεί στις ασφυκτικές πιέσεις, που δέχεται από τον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοικοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, η κ. Merkel προανήγγειλε αλλαγές στην πολιτική ασύλου της Γερμανίας, οι οποίες θα διευκολύνουν ουσιαστικά τις απελάσεις.

Η καγκελάριος, η οποία θα ενημερώσει απόψε τους κυβερνητικούς εταίρους της για τα αποτελέσματα της Συνόδου, με την ελπίδα ότι θα βάλει έτσι τέλος στους κλυδωνισμούς των τελευταίων εβδομάδων, εμφανίστηκε ικανοποιημένη δηλώνοντας: «Αυτά που επιτύχαμε εδώ είναι μάλλον περισσότερα απ΄ όσα θα περίμενα».

Αν και αναγνώρισε πως «δεν βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμο»  εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι 28 οδεύουν ολοένα και πιο κοντά σε μία ευρωπαϊκή λύση.

Τ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας