Τσίπρας-Κοτζιάς ακολούθησαν την Γερμανία σε πρόσθετες ψυχροπολεμικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

1654
κυρώσεις

Σε ”σάκο του μποξ’‘ έχει μετατρέψει η Δύση την Ρωσία, επιβάλλοντας κυρώσεις σε βάρος της.
Μετά τις σκληρές αναίτιες κυρώσεις του αμερικανικού Κογκρέσου σε βάρος της Ρωσίας, τη σκυτάλη των πρόσθετων εκτός λογικής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας πήρε η Γερμανίας, η οποία έσυρε από πίσω της όλη την ΕΕ.
Εντύπωση προκάλεσε η ευκολία με την οποία η Ελλάδα συνομολόγησε και ψήφισε και αυτή τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, όταν δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον από αυτές, παρά μόνο μεγάλη ζημιά, και όταν ως χώρα έχουμε απόλυτη ανάγκη την ανάπτυξη των καλύτερων δυνατών σχέσεων με τη Ρωσία.
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας επέβαλε την Παρασκευή η ΕΕ με αφορμή την μεταφορά στην Κριμαία τεσσάρων τουρμπίνων που είχε δώσει η Siemens στη Μόσχα.
Στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ προστέθηκαν εκτός από τον υφυπουργό Ενέργειας Αντρέι Τσερεζόφ και ο διευθυντής της ρωσικής εταιρείας που αγόρασε τις τουρμπίνες από τη Siemens και ένας ανώτατος υπάλληλος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βρυξέλλες, τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ και παγώνουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Ευρώπη.
Η αρχική πρόταση της Γερμανίας περιλάμβανε και ένα τέταρτο πρόσωπο, όμως σύμφωνα με διπλωματικές πηγές εξέφρασε αντιρρήσεις η Ιταλία, και το όνομά του δεν συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα.
Οι αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ λαμβάνονται ομόφωνα.
Η Siemens υποστηρίζει ότι οι τέσσερις τουρμπίνες που παρέδωσε για ένα έργο στη νότια Ρωσία, στη χερσόνησο του Ταμάν, μεταφέρθηκαν παρανόμως στην Κριμαία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της αρνείται να αναγνωρίσει την “προσάρτηση” της Κριμαίας από τη Ρωσία και έχει επιβάλει σειρά κυρώσεων ενώ απαγορεύει στις ευρωπαϊκές εταιρείες να κάνουν εμπόριο ή να επενδύουν στη χερσόνησο.
Ρωσία: Εχθρικές και αβάσιμες οι κυρώσεις
Ως «εχθρικές και αβάσιμες» χαρακτήρισε η ρωσική διπλωματία τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επισήμανε ότι η Μόσχα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ σε βάρος της, τονίζοντας όμως το ενδιαφέρον της να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω η οικονομική συνεργασία με την Ένωση.
«Η απόφαση των Βρυξελλών να συμπεριλάβουν στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ πολλούς πολιτικούς αξιωματούχους και ρωσικές εταιρείες, ως μέτρο αντιποίνων στην αυτοαποκαλούμενη “παράνομη” παράδοση στην Κριμαία τουρμπινών της εταιρείας Siemens είναι βαθύτατα λυπηρή.
Θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο, που ελήφθη έπειτα από πρωτοβουλία του Βερολίνου, είναι εχθρικό και αβάσιμο» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

1 σχόλιο

  1. ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας