Τρομοκρατία στο Λονδίνο: Η Δύση σε κατάσταση σήψης και «ειρηνοπολέμου»

2076
ανατολή

Πρωτοβουλίες ειρήνης και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και όχι ιμπεριαλιστικός πόλεμος και αντιισλαμική υστερία.
Τρίτη μέσα σε τρεις βδομάδες πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Η πολλοστή την τελευταία περίοδο στις πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις των ισχυρότερων δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών.
Ο Clausewitz είχε πει ότι ο πόλεμος έχει άπειρες μορφές.
Οι μεγάλες κυρίως και πιο επιθετικές χώρες, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο κλπ αντιμετωπίζουν έναν ιδιόμορφο αλλά πραγματικό πόλεμο από το ακραίο φανατικό Ισλάμ και τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς του.
Η ιμπεριαλιστική Δύση και τα πιο μεγάλα της αστικά κέντρα βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που θα την ονομάζαμε κατάσταση «ειρηνοπολέμου», αν ο όρος μπορεί να θεωρηθεί δόκιμος.
Τα ασύμμετρα πλήγματα που δέχονται οι δυτικές πόλεις από τους φανατικούς τζιχαντιστές δίδονται με όλα τα δυνατά μέσα. Είναι εντελώς απρόβλεπτα και το χειρότερο είναι απολύτως τυφλά, χτυπώντας στο «ψαχνό» αθώους πολίτες.
Όλα δείχνουν ότι αυτή η κατάσταση «ειρηνοπολέμου», φόβου και τρόμου στις μεγάλες, ιδιαίτερα, δυτικές χώρες θα επιταθεί και θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.
Οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες δεν είναι αμέτοχες για τις τραγικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν από τις τυφλές ανορθόδοξες επιθέσεις των «τζιχαντιστών».
Αντίθετα, φέρουν την πρώτη ευθύνη, ενώ αξιοποιούν τα πλήγματα των φανατικών μουσουλμάνων για να επιβάλουν την πειθάρχηση των λαών τους σε αντικοινωνικές πολιτικές και να τους κατευθύνουν σε ένα είδος γενικευμένης αντιισλαμικής υστερίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η «καθώς πρέπει» ιμπεριαλιστική Δύση, πρώτα απ’ όλα οι φανατικοί της «παγκοσμιοποίησης», άρχισαν να θρέφουν και να στηρίζουν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό ενάντια στα μη αρεστά και μη ελεγχόμενα κοσμικά αυταρχικά καθεστώτα του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, απέναντι στα οποία εξαπέλυσαν βρώμικους πολέμους, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη κλπ και πρόσφατα στη Συρία.
Η ίδια η ιμπεριαλιστική Δύση και πρώτα απ’ όλα οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία κλπ στήριξαν και ενίσχυσαν την αποσταθεροποίηση του μη ελεγχόμενου, φιλορωσικού και συμμάχου του Ιράν καθεστώτος Άσαντ, με αποτέλεσμα να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου για τους ισλαμιστές στην παλιά διακεκαυμένη ζώνη της Μεσοποταμίας.
Η ίδια η ιμπεριαλιστική Δύση, επίσης, στήριζε πάντα και στηρίζει και τώρα, τα πιο δεσποτικά και σκληρά ισλαμικά καθεστώτα του Κόλπου, με πρώτο απ’ όλα το σκοτεινό αναχρονιστικό σουνιτικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο διαδραματίζει έναν βρώμικο ρόλο στην υπόθαλψη και καλλιέργεια της ισλαμικής «ορθοδοξίας».
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το πρώτο ταξίδι του Donald Trump στο εξωτερικό πραγματοποιήθηκε στην Σαουδική Αραβία, όπου ο νέος Αμερικανός «ισλαμοφάγος» Πρόεδρος σύναψε μυθώδεις συμφωνίες για πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού.
Και σήμερα ακόμα, παρά τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Δύσης, οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες δυναμώνουν τις πολεμικές τους εκστρατείες στην Μέση Ανατολή και οργανώνουν την συμμετοχή του ίδιου του ΝΑΤΟ και των χωρών του στον Μεσανατολικό Πόλεμο κατά του ISIS.
Η ιμπεριαλιστική Δύση και πρώτα απ’ όλα οι ΗΠΑ, αντί για πρωτοβουλίες ειρήνης και σταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή με ανεξάρτητα κράτη, τα οποία θα υπηρετούν τους λαούς τους με ανεξάρτητες πολιτικές, επιδιώκει δια πυρός και σιδήρου να επιβάλλει ανδρείκελα και ποδηγετημένα προτεκτοράτα, υποχείρια των συμφερόντων της.
Αυτή η δυτική στρατηγική όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το φανατικό Ισλάμ αλλά και αποτελεί τον καλύτερο στρατολόγο του και την μεγαλύτερη πηγή ενίσχυσής του.
Επιπλέον δεν είναι λίγοι και οι κατεστημένοι δυτικοί κύκλοι που ολίγον ενδιαφέρονται για την πραγματική καταπολέμηση του τζιχαντισμού, αφού τον θεωρούν «χρήσιμο ηλίθιο», «σάκο του μποξ» και «ακίνδυνο εχθρό» για να ελέγχουν και να αποπροσανατολίζουν τους λαούς τους.
Οι ελίτ της Δύσης ελάχιστα ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πολίτες των χωρών τους, θύματα της τζιχάντ είτε στις δυτικές πόλεις είτε στη Μέση Ανατολή.
Αντίθετα είναι το «αναγκαίο κακό» για να συντηρείται ένας εύκολος εχθρός και για να διασφαλίζεται η ιμπεριαλιστική επικυριαρχία.
Φυσικά οι δυτικές ιμπεριαλιστικές ελίτ προετοιμάζουν και διευκολύνουν, έτσι, αδίστακτα τον πολιτικό και κοινωνικό εκφασισμό των χωρών τους.
Στις νέες άγριες αυτές συνθήκες ζητείται ένα μεγάλο, το ευρύτερο δυνατό, μέτωπο αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων για να ανακόψει τις καταστροφικές εξελίξεις στη βάση μιας ριζοσπαστικής εναλλακτικής πρότασης ανατροπής.
Αυτόν τον στόχο επιδιώκει με όλη της την ψυχή η Iskra στην Ελλάδα, στην περιοχή μας και στην Ευρώπη.
Ιδιαίτερα η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί στα αντιισλαμικά σχέδια της Δύσης και να καταστεί στόχος του τζιχαντισμού, διότι τότε η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη.
Γι’ αυτό, μάλλον και γι’ αυτό, σήμερα είναι όσο ποτέ επίκαιρο το αίτημα μιας Ελλάδας κυρίαρχης, δημοκρατικής, ανεξάρτητης, γέφυρας φιλίας και συνεργασίας στην περιοχή, μακριά από το ΝΑΤΟ και τους αμερικανοϊσραηλινούς τυχοδιωκτισμούς.

Τ.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας