Τραγική η κατάσταση των Τούρκων στρατιωτών στο Ιρακινό Κουρδιστάν

530
Τούρκων στρατιωτών στο Ιρακινό Κουρδιστάν

 

Από τις 23 Απριλίου, ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να κατακτήσει και να καταλάβει τις περιοχές Avashin, Zap και Metîna, τις οποίες υπερασπίζονται οι αντάρτες/σες.

Η Αντίσταση των ανταρτών/σών, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στην τουρκική εισβολή στις περιοχές Zap, Metina και Avashin, στις ελεγχόμενες αντάρτικες ζώνες άμυνας της Medya.

Το κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HGP), κυκλοφόρησε νέες λεπτομέρειες για τις ανταρτικές ενέργειες στις 27, 28 και 29 Απριλίου, οι οποίες ανέφεραν τουλάχιστον 21 στρατιώτες του τουρκικού στρατού νεκρούς.

Οι αντάρτες αντιμετώπισαν επιτυχώς τις επιθέσεις,  του τούρκικου στρατού με την κωδική ονομασία «Bazên Zagrosê». Η Gulan Avaşîn είναι διοικητής της γυναικείας ομάδας ανταρτισσών  YJA-Star, η οποία πήρε μέρος σε αυτήν την επίθεση.

Σε συνέντευξή της  στο ANF, είπε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στις θέσεις μας στο Avashin. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος εδώ, δεν είναι καινούργιος για εμάς. Υπήρξαν πολλές επιχειρήσεις και συγκρούσεις, στην ιστορία του αγώνα μας. Αλλά πάντα αντισταθήκαμε. σε αυτές τις επιχειρήσεις και καταφέραμε βαρύτατα χτυπήματα στον εχθρό. ”

Όσον αφορά την τρέχουσα τουρκική εισβολή, με το όνομα «Επιχείρηση Klauen-Blitz», η διοικητής Avaşîn είπε: «Η επιχείρηση χρησιμοποιεί ,την ίδια τακτική με τους Γερμανούς στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Στόχος είναι να σπάσει τη γραμμή άμυνας με ξαφνικές επιθέσεις. Επομένως, πραγματοποιούνται βίαιες επιθέσεις, με ελικόπτερα κόμπρα, ελικόπτερα Sikorsky και μαχητικά αεροσκάφη. ”

“Η κατάσταση των Τούρκων στρατιωτών είναι τραγική”

Η διοικητής του YJA-Star συνέχισε: «Όπως είναι γνωστό, ο Ερντογάν δεν είναι ο Ατατούρκ και οι αντάρτες, δεν είναι όπως κάποιες άλλες δυνάμεις. Από την αρχή της επιχείρησης, έχουμε αντιμετωπίσει τα βαριά χτυπήματα του εχθρού.

Το πνεύμα της αντίδρασής μας είναι ένα πνεύμα θυσίας. Στο Mamreşo, Metîna και Zap, η μάχη διεξάγεται με το πνεύμα του μάρτυρα Zîlan.

Η κατάσταση των Τούρκων στρατιωτών είναι τραγική-κωμική. Όταν τους καταφέρνουμε δυνατά χτυπήματα  και τους εξολοθρεύουμε, τους ακούμε να ουρλιάζουν και να τρέπονται σε φυγή. Η κατάστασή τους είναι πραγματικά τραγική. “

“Θα κάνουμε το τουρκικό στρατό να μετανιώσει που ήρθε εδώ”

Είναι γνωστό ότι οι αντάρτες/σες  στην Medya, όχι μόνον διεξάγουν αντίσταση αλλά δεν είναι λίγες οι φορές, που ακολουθούν μια πιο επιθετική προσέγγιση.

Χτυπούν ανά πάσα στιγμή όπως στη  Medya , στις 27 Απριλίου, καθώς οι HPG στόχευσαν τις τουρκικές δυνάμεις στο Hill Martyr Serhed από τρεις πλευρές, ως αποτέλεσμα των οποίων, τέσσερις  τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν.

Την ίδια ημέρα, δύο τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Hill Zendura. Όταν ο τουρκικός στρατός, προσπάθησε να παρέμβει με ελικόπτερα, αντάρτες πυροβόλησαν τα ελικόπτερα και τους ανάγκασαν να φύγουν από την περιοχή.

Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκαν δύο ενέργειες σαμποτάζ, εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στο Hill Zendura, καθώς έκοβαν δέντρα για στρατιωτικό στρατόπεδο.

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν, ως αποτέλεσμα ενεργειών από αντάρτες. Το βράδυ, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο ακόμη πράξεις σαμποτάζ στο Hill Martyr Dilber.

Η διοικητής Avaşîn πρόσθεσε: « Μπορούμε να χτυπήσουμε ανά πάσα στιγμή. θα κάνουμε τη ζωή  του τουρκικού στρατού, δύσκολη που έρχεται εδώ. Οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τον εαυτό τους, μόνο εάν ζουν στη γη τους και υπερασπίζονται τη δική τους γη».

«Καθώς οι άνθρωποι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτήν τη χώρα, η προσήλωσή μας στη χώρα μας θα μας οδηγήσει, να καταφέρουμε τα χειρότερα χτυπήματα στον εχθρό».

Ανέφερε επίσης, ότι  ο αγώνας τους  εμπνέεται  και αποτελεί παράδειγμα για αυτούς , ο Rêber Apo (γνωστός ως Αpο είναι ο Οτσαλάν-Rêber Abdullah Öcalan), που σημαίνει στα Κουρδικά θείος.

Εν τω μεταξύ, ο βομβαρδισμός κατοικημένων περιοχών  από τον τουρκικό στρατό, συνεχίζεται αδιάκοπα χωρίς διακρίσεις, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας άμαχους πολίτες και παιδιά.

Οι γεωργικές καλλιέργειες έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υλικές απώλειες για τους ντόπιους καθώς και έλλειψη αγαθών. Επιπλέον, η υποδομή καταστρέφεται.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τρεις πολίτες που προσπαθούσαν να επισκευάσουν το κατεστραμμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, να τραυματιστούν, όταν χτυπήθηκε ένα ορυχείο της εποχής του Σαντάμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας