Σκηνικό πολέμου-Τρία τουρκικά πολεμικά μπλόκαραν το ερευνητικό Nautical Geo στην Κύπρο!

792
Τρία τουρκικά πολεμικά μπλόκαραν

Ένα υποβρύχιο του ΠΝ Type 214 διατάχθηκε να σπεύσει στην περιοχή για να υποστηρίξει το γαλλικό ερευνητικό Nautical Geo το οποίο πολιορκείται από τον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Λάρνακας. 

Επίσης μία ελληνική φρεγάτα κλάσης “S” διατάχθηκε να προσεγγίσει την περιοχή μαζί με μία πυραυλάκατο Super Vita, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντιαεροπορική προστασία της “S” και κυρίως την αντιπυραυλική της.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες.

Δύο τουρκικές φρεγάτες κλάσης «G» και μία κορβέτα, μπλόκαραν πριν από λίγο την κίνηση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους (με σημαία Μάλτας) αλλά νοικιασμένο από την Ελλάδα  Nautical Geo, το οποίο ανοιχτά του λιμανιού της Λάρνακας και επιχειρούσε να κινηθεί προς τα ανατολικά!

Οι δύο τουρκικές φρεγάτες και μια κορβέτα κλάσης ADA, επικαλούμενες NAVTEX για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων, στην περιοχή που θα έπρεπε να ερευνά το Nautical Geo του απαγόρευσαν να κινηθεί!

Τα τουρκικά πολεμικά απείλησαν με χρήση πυρών το ερευνητικό σκάφος που έχει ξεκινήσεις μια πρώτη έρευνας της διαμόρφωσης του πυθμένα στην Α.Μεσόγειο σε περίπτωση που  ο East Med.

Κανένα ελληνικό πλοίο δεν βρίσκεται στην περιοχή και κανείς δεν προσπάθησε να εμποδίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία από το να επιβάλουν την θέληση της Άγκυρας.

Ετσι το ερευνητικό επέστρεψε στην Λάρνακα, όπου βρίσκεται τώρα πολιορκημένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας