Το σύνθημα των ημερών θα πρέπει να είναι ένα: «Η ΔΕΗ είναι μία και είναι ελληνική»

1240
πλευρά
Και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουμε να το πιστέψουμε και να το διεκδικήσουμε με αγώνα αν θέλουμε να έχουμε μέλλον.

Ποιος περίμενε όλα αυτά τα χρόνια που δίνονταν τεράστιοι αγώνες προκειμένου να σταθεί όρθια η κοινωνία που βυθιζόταν στο σκοτάδι και να μην ξεπουληθεί η μεγαλύτερη και στρατηγικότερης εθνικής σημασίας επιχείρηση του τόπου η ΔΕΗ, διατηρώντας παράλληλα το δημόσιο χαρακτήρα της ασκώντας κοινωνική πολιτική όπως άλλωστε απορρέει από το καταστατικό ίδρυσής της, ότι σήμερα, θα μιλάγαμε για την ΔΕΗ των Γερμανών, των Κινέζων και των ιδιωτών παρόχων που κερδοσκοπούν χωρίς να έχουν διαθέσει ούτε ”δραχμή” για υποδομές, σε βάρος της επιχείρησης και των πολιτών.

Ποιος θα περίμενε τη σημερινή κυβέρνηση που έκανε ρεσάλτο στην εξουσία σφετεριζόμενη τους κοινωνικούς αγώνες δρώντας παρασιτικά ανάμεσα στα κινήματα πολιτικής ανυπακοής και με μια ρητορική σε απόλυτη αναντιστοιχία με τη σημερινή άκρως νεοφιλελεύθερη, κοινωνικά εγκληματική, εθνικά μειοδοτική και απόλυτα εθελόδουλη στις προσταγές των αγορών, θα παρέδιδε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανένα δισταγμό την ΔΕΗ στις ορέξεις των ντόπιων και ξένων κερδοσκόπων- αρπακτικών προκειμένου να επιδράμουν ανενόχλητοι και να κατασπαράξουν τους πολίτες που βιώνουν την ανθρωπιστική κρίση και τον κοινωνικό αποκλεισμό εξαιτίας των επί δεκαετία εφαρμοζόμενων καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.

Η κυβέρνηση αυτή, η επικίνδυνη κυβέρνηση Τσίπρα, φαίνεται ότι δεν διστάζει και δεν σταματάει πουθενά προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε και μάλιστα με τόσο αδίστακτο τρόπο που μπροστά τους οι προηγούμενοι μνημονιακοί υπηρέτες φαντάζουν εθνικοί ήρωες.

Ένα από τα ”τελευταία καταφύγια” προκειμένου να προστατευτούν όσα νοικοκυριά βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία για να απολαμβάνουν ακόμα το ”πολύτιμο κοινωνικό αγαθό της ηλεκτροδότησης” και το οποίο κατακτήθηκε έπειτα από τεράστιους αγώνες και μάχες που δόθηκαν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το ”οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο”, αλλάζει μορφή και πλέον μετατρέπεται σε ένα ακόμα ”συριζαϊκό μόρφωμα” όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει η απαράδεκτη ομάδα του Μαξίμου σε όλα τα επίπεδα.

Δικαιούχοι του πλέον δεν θα είναι όσοι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, αλλά όσοι διαθέτουν το εξωπραγματικό εισόδημα των 9.000 ευρώ ετησίως, προυπόθεση δε, να είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ και του κοινωνικού μερίσματος.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτόματα χάνουν αυτό το δικαίωμα χιλιάδες νοικοκυριά που μέχρι σήμερα απολάμβαναν το προνόμιο να μην τους κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση που συσσωρεύοταν οφειλές που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν λόγω πραγματικής οικονομικής αδυναμίας.

Γιατί αν θέλουμε να μιλάμε με πραγματικούς όρους, το μόνο πραγματικό και ουσιαστικό ευεργέτημα του ΚΟΤ είναι η προστασία των νοικοκυριών από τις διακοπές ρεύματος.

Η κυβέρνηση θέλοντας να περάσει επικοινωνιακά για ακόμα μια φορά το ”κοινωνικό της πρόσωπο” που δεν υφίσταται σε καμμία περίπτωση, μας λέει ότι το ΚΟΤ θα το δικαιούνται μόνο όσοι είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ και του κοινωνικού μερίσματος.

Θα το χάνουν όμως αυτόματα, όσα νοικοκυριά διαθέτουν το εξωπραγματικό εισόδημα για παράδειγμα των 6.000 ευρώ, διαθέτουν ένα σπίτι που είναι υποθηκευμένο στη τράπεζα και ένα αυτοκίνητο που το κινούν στις εθνικές επετείους και κάνουν το έγκλημα να φιλοξενούν δυο παιδιά που δεν μπορούν να απογαλακτιστούν και να έχουν τη δική τους στέγη, αφού εργάζονται με μισθούς γαλέρας προκειμένου να ζουν τουλάχιστον χωρίς να ζητιανεύουν.

Αυτόματα αυτό το νοικοκυριό στο οποίο η κυβέρνηση ”συναθροίζει το πενιχρό εισόδημα με το αίσθημα της επιβίωσης μέσω της υποχρεωτικής συνύπαρξης των μελών της οικογενείας”, όχι μόνο δεν δικαιούται ΚΕΑ και κοινωνικό μέρισμα, αλλά παθαίνει και ”ξαφνικό θάνατο” αφού βρίσκονται εκτός ΚΟΤ της ΔΕΗ.

Η κοινωνική ευαισθησία και τό κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης, εξαντλείται στη μεθόδευση της όσο το δυνατόν μαζικότερης έξωσης των νοικοκυριών από το ΚΟΤ.

Βέβαια και για όσους ”νομίζουν ότι θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν φθηνό ρεύμα σύμφωνα με το όμορφο κυβερνητικό αφήγημα, η πραγματικότητα θα είναι σκληρή και αμείλικτη μιας και αν ξεπεράσουν τις 800 με 1000 κιλοβατώρες στο λογαριασμό τους, το πουλάκι θα έχει πετάξει και αυτοί θα προσγειωθούν απότομα στη πραγματικότητα αφού κοινωνικό τιμολόγιο πάνω από αυτό το όριο, δεν υφίσταται.

Για όσους παροικούν στην Ιερουσαλήμ, είναι εύκολο να αντιληφθούν τι σημαίνει κατανάλωση 800 κιλοβατωρών.

Συνοψίζοντας.

Αντιλαμβανόμαστε πλέον που οδηγούμεθα και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται θα το αντιληφθούν σύντομα και εφόσον τεθεί σε ισχύ το νέο ΚΟΤ που είναι μια ακόμα επικοινωνιακή τσιχλόφουσκα της ”αφηγηματικής, πλασματικής και φαντασιακής αριστεράς” της ομάδας Μαξίμου.

Οι μέρες που θα επακολουθήσουν θα είναι μέρες ”αποκάλυψης”, αφού το πολιτικό έγκλημα του ξεπουλήματος και της λεηλασίας της ΔΕΗ σε όλες της τις εκφάνσεις (λιγνιτικές μονάδες, ΔΕΔΔΗΕ ΑΔΜΗΕ ΕΜΠΟΡΕΊΑ κλπ) θα έχει απρόβλεπτες και καταστροφικές κοινωνικές διαστάσεις και συνέπειες, με άμεση επίπτωση όχι απλά στη διαβίωση, αλλά πραγματικά στην επιβίωση των νοικοκυριών, την ίδια τους τη ζωή και τα όσα δραματικά μέχρι σήμερα έχουμε ζήσει, με θανάτους από φωτιές και αναθυμιάσεις λόγω έλλειψης ηλεκτρικού σε νοικοκυριά, θα φαντάζουν παράδεισος μπροστά στη κόλαση του Δάντη που ακολουθεί με τη σφραγίδα της πιο βάρβαρης, ανάλγητης, καταστροφικής και αδίστακτης συμμορίας που έχει γνωρίσει ο τόπος.

*Ο Τάσος Καραγιώργος είναι συντονιστής του Κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α (Αλληλεγγύη-Ανυπακοή-Ανατροπή).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας