Το Πολυτεχνείο ζει! Στις 4 η πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία

1158
πολυτεχνείο

Με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία αποκορυφώνεται, όπως κάθε χρόνο, ο τριήμερος εορτασμός για την ιστορική επέτειο της Εξέγερσης του Νοέμβρη ’73, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας και των Αμερικανονατοϊκών πατρόνων της. 

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ., ενώ προσυγκεντρώσεις σε όλο τον χώρο από την οδό Πατησίων μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια, προγραμματίζει πλήθος αριστερών πολιτικών φορέων (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.), συνδικαλιστικών, φοιτητικών και άλλων οργανώσεων του λαϊκού κινήματος. Οι προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθούν στις 5 μ.μ. 

Όπως επισημαίνεται, η φετινή πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ συμπίπτει με την ακόμη στενότερη πρόσδεση της Ελλάδας στα επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου, σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του Άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ. Ταυτόχρονα, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές στηρίζουν απροκάλυπτα πραξικοπήματα σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών λαών όπως αυτός της Βολιβίας.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί εν μέσω ασφυκτικής αστυνομοκρατίας, όπως συνέβαινε και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, με την επιστράτευση 5.000 αστυνομικών, καθώς και της νεοσύστατης Ομάδας “Δράση” στο πρότυπο της ΔΕΛΤΑ, ενώ πάνω από την Αθήνα θα υπερίπταται ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και δύο drones.

Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, με αφετηρία την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ στις 4 μ.μ., και σε δεκάδες άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας