Το Νέο Καλάσνικωφ που Σκοτώνει Κηφήνες

2656
κηφήνες

(Drones, ή Κηφήνες είναι Ανεπάνδρωτα Εναέρια Οχήματα).
Eνώ οι περισσότερες δυτικές χώρες γυρίζουν πίσω σε μεσαιωνική τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν την πολεμική χρήση των «Drones» (κηφήνων) –όπως ονομάζουν οι Αμερικανοί κατασκευαστές τα ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (ΑΕΟ)- οι συνεχιστές του θρυλικού Ρώσου οπλουργού Καλάσνικωφ, κατασκευαστή των πασίγνωστων τουφεκιών (και πολυβόλων), παρήγαγαν ένα προηγμένης τεχνολογίας όπλο εξουδετέρωσης των «κηφήνων».
Η χρήση των Α.Ε.Ο. έχει τώρα διαδοθεί και επομένως η τεχνολογία για την αντιμετώπιση του νέου όπλου κατασκοπείας και βομβαρδισμών εξελίσσεται σε σημαντικό τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Η ρωσική εταιρεία Καλάσνικωφ εμφανίσθηκε προσφάτως πρωταγωνίστρια στον αγώνα κατά των «κηφήνων».
Αναρτημένος στο σύστημα του τουφεκιού ΜΡ-514Κ, ο πολύτροπος μηχανισμός συμπληρώνεται από εναλλασσόμενα εξαρτήματα οργάνων εμπλοκής, τα οποία εξουδετερώνουν τα GPS, GLONASS, WiFi και άλλα ηλεκτρονικά ή ραδιοφωνικά σήματα, παραλύοντας τα ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα. Χάρις στην ικανότητά του να ακυρώνει τηλεφωνικά σήματα, το όπλο μπορεί επίσης να παρεμποδίσει την πρόκληση πυροδότησης εκρηκτικών εκ του μακρόθεν.

Γνωρίστε τον REX1

Για πρώτη φορά στη Ρωσία, η Βιομηχανία Καλάσνικωφ, μεγαλύτερη κατασκευάστρια όπλων στη χώρα, παρουσίασε τα ηλεκτρομαγνητικά αντί-ΑΕΟ όπλα της στην φετινή στρατιωτική έκθεση, στην περιοχή της Μόσχας. Πρωτότυπα του REX1 έχουν δοθεί για δοκιμές σε ορισμένες μονάδες της ρωσικής εθνοφρουράς.
Το όπλο έχει ορισμένα εκπληκτικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν εξαιρετικά αποτελεσματικό. Είναι ικανό να «βάλλει» συνεχώς επί τέσσερεις ώρες. Στην συνέχεια μπορεί να επαναφορτιστεί για τέσσερεις ώρες, σε μια κοινή πρίζα των 220 βολτ, ή μπορεί να συνδεθεί σε μια πρόσθετη μπαταρία για αδιάκοπη χρήση. Και σύμφωνα με τον Νικήτα Χαμίτωφ, τον διευθυντή του τμήματος ειδικών προγραμμάτων στο Zala Aero Group –την εταιρεία που ανέπτυξε το νέο όπλο και αποτελεί τμήμα του συγκροτήματος Καλάσνικωφ- μπορείτε να αλλάζετε εξαρτήματα, μέσα σε δευτερόλεπτα, όπως αλλάζεται γεμιστήρες στο τουφέκι. Όπως εξηγεί ο Χαμίτωφ:
«Αυτό το ραδιομαγνητικό «όπλο» εξουδετερώνει την επικοινωνία διοίκησης και ελέγχου των πλείστων τύπων ΑΕΟ που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Είναι επίσης εγκατεστημένο με εναλλακτικές ηλεκτρομαγνητικές και υπέρυθρες μονάδες που αποφράσσουν διόδους GSM, GPS,GLOSNASS, Galileo (τα τρία τελευταία είναι διάφοροι τύποι συστημάτων πλοήγησης δορυφόρων) και άλλες διόδους».
Τα ΑΕΟ έχουν γενικά δύο εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας, για το ενδεχόμενο απώλειας επαφής με τον χειριστή. Είτε θα επιστρέψουν στην αφετηρία τους, είτε θα προσγειωθούν. «Στην δεύτερη περίπτωση το ΑΕΟ θα εξαφανιστεί από τα ραντάρ του εχθρού και σεις θα βρεθείτε κάτοχος ενός νέου παιχνιδιού», πρόσθεσε ο Χαμίτωφ.
«Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου όπλου είναι, πέραν της χρήσης του εναντίο των ΑΕΟ, να χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, πυροδοτούμενων εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφωνήματος ή μετάδοσης μηνύματος, όπως βλέπουμε σε ταινίες. «Τα όπλο αποκόπτει όλα τα εξωτερικά σήματα και παρέχει στο τμήμα τεχνικών εξουδετέρωσης τον χρόνο να μεταβούν στην εστία του κινδύνου και να εξουδετερώσουν την απειλή», εξήγησε ο Χαμίτωφ.
Είναι μάλιστα δυνατό ένα REX-1 να γίνει δικό σας. Στην ιδιωτική του παραλλαγή φυσικά. Κατά τον Χαμίτωφ, μια παραλλαγή του όπλου για μη στρατιωτική χρήση ασφαλώς θα σχεδιαστεί για την ιδιωτική αγορά. Φυσικά όχι σε όλες τις λειτουργίες του. Για παράδειγμα, στην πολιτική μορφή του όπλου δεν θα περιλαμβάνεται ο μηχανισμός εξουδετέρωσης του GPS. Η τιμή του όπλου θα αποφασιστεί όταν η Υπηρεσία Στρατευμάτων της Ομοσπονδιακής Εθνικής Φρουράς αποφασίσει για τον αριθμό των όπλων που θα προμηθευτεί. Αλλά «κοιτάζοντας την αγορά, νομίζω πως η πολιτική εκδοχή του συστήματός μας θα στοιχίζει περί τα 5.000 δολάρια», είπε ο Διευθυντής της εταιρείας.
*Πηγή: Russia Insider, Zero-Hedge, Sep.7-2017
**Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας