Το Κόμμα Εργαζομένων (RT) τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Λούλα στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας

1458
βραζιλία

Το Κόμμα Εργαζομένων (PT) της Βραζιλίας ενέκρινε το Σάββατο μια απόφαση με την οποία τάσσεται επίσημα υπέρ της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Luis Inacio Lula  da Silva στις προεδρικές εκλογές του 2018, καθώς συνεχίζει να τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί για μια υπόθεση διαφθοράς.

«Φθάνουμε στο 2018, χρονιά εκλογών, με την υποψηφιότητα του Lula να έχει εδραιωθεί κατά τρόπο που πλέον δεν ανήκει στο PT· ανήκει στον λαό της Βραζιλίας», αναφέρει το ψήφισμα του κόμματος, το οποίο προετοιμάστηκε από την εθνική του επιτροπή έπειτα από τις διήμερες εργασίες της στο Σάου Πάουλου, τη μεγαλύτερη πόλη της λατινοαμερικάνικης χώρας.
«Πρέπει να υπερασπιστούμε την υποψηφιότητα αυτή έναντι των συστηματικών επιθέσεων από τους υποστηρικτές του πραξικοπήματος, οι οποίοι θα μετέλθουν όλα τα μέσα για να εμποδίσουν τον λαό να εκφράσει τη βούλησή του στις εκλογές», προστίθεται στο κείμενο.
Ο Lula, άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης και πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2011), κρίθηκε τον Ιούλιο από δικαστήριο ένοχος στην κατηγορία πως έλαβε μια δωροδοκία ύψους 1,12 εκατ. δολαρίων από μια κατασκευαστική εταιρεία σε αντάλλαγμα για την ανάθεση σε αυτήν μιας κρατικής σύμβασης. Εάν η πρωτόδικη απόφαση δεν ακυρωθεί από το εφετείο, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει εσπευσμένα την υπόθεση, την 24η Ιανουαρίου, ενδέχεται να του απαγορευθεί να πάρει μέρος στις εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2018.
Παρά την καταδίκη του, ο Lula παραμένει αγαπητός στην εργατική τάξη και στα εισοδηματικά κατώτερα στρώματα του πληθυσμού της Βραζιλίας, διότι είναι αυτός που κατάφερε να βγάλει εκατομμύρια προγράμματα από τη φτώχεια με τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και καταπολέμησης της ανέχειας που εφάρμοσε. Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha που είχε δημοσιευθεί τη 2α Δεκεμβρίου κατέδειξε ότι ο Lula θα λάμβανε τουλάχιστον το 34% των ψήφων εάν γίνονταν εκλογές αυτόν τον μήνα, ποσοστό διπλάσιο από εκείνο του πλησιέστερου αντιπάλου του.
«Εάν (σ.σ. οι εφέτες) τολμήσουν να κρίνουν ένοχο τον Λούλα, αυτό θα αποδείξει την πολιτική φύση ολόκληρης της διαδικασίας», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του PT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας