Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στο Καζακστάν

1192
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγάλες εργατικές
Σε ανακοίνωσή του για τις λαϊκές κινητοποιήσεις στο Καζακστάν το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγάλες εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις και λαϊκές διαδηλώσεις στο Καζακστάν ενάντια στην ακρίβεια, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τα άλλα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα στα οποία έχει οδηγήσει το καπιταλιστικό σύστημα εκατομμύρια ανθρώπους, 30 χρόνια μετά την αντεπαναστατική ανατροπή και τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις χιλιάδες των εργαζομένων που, αψηφώντας το καθεστώς της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, ξεχύθηκαν στους δρόμους, απαιτώντας την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου τους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη ληστεία του ενεργειακού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια.

Απαιτούμε:

– Την απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών, που συνέλαβε η αστυνομία, καθώς και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

– Την κατάργηση όλων των αντισυνδικαλιστικών – αντεργατικών νόμων, που έθεσαν εκτός νόμου εκατοντάδες σωματεία τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια να ελεγχθεί από την κυβέρνηση το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

– Τη νομιμοποίηση του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν και του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζακστάν, τα οποία έχουν θέσει εκτός νόμου οι αρχές της χώρας».

Πηγή: 902.gr

*Η Iskra συλλέγει περισσότερες πληροφορίες για τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της εξέγερσης στο Καζακστάν προκειμένου να διαμορφώσει πληρέστερη και όσο το δυνατόν πιο έγκυρη εικόνα. Επιχειρεί ταυτόχρονα να διερευνήσει την ενδεχόμενη εγκυρότητα δημοσιευμάτων ότι στην εξέγερση του Καζακστάν έχουν πιθανή ανάμειξη και σε ποια έκταση υπηρεσίες της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας