Το Εθνικό Αστεροσκοπείο δίνει ραντεβού κάτω από την πανσέληνο

1909
Εθνικό Αστεροσκοπείο
Εάν οι «Ήχοι του σύμπαντος» και οι τζαζ αυτοσχεδιασμοί κάτω από τον έναστρο ουρανό στο λόφο των Νυμφών πριν από ένα μήνα, μας είχαν μαγέψει μία φορά, το ερχόμενο ραντεβού στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναμένεται να το κάνει πολλές παραπάνω. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας, το ιστορικό παρατηρητήριο της πόλης παρουσιάζει, με αφορμή την πανσέληνο του Ιουνίου, μια παράσταση μουσικής και χορού, στην οποία συμμετέχουν Δανοί, Έλληνες, Νορβηγοί και Γάλλοι καλλιτέχνες.

Στην πανσέληνο, την Πέμπτη 28 του μηνός, στις 9 το βράδυ, η εκδήλωση ξεκινά μπροστά από το ιστορικό κτήριο Σίνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου – σχεδιασμένο από τον Δανό αρχιτέκτονα Theophil Hansen και ενεργό από το 1846, ως το πρώτο ερευνητικό Ίδρυμα στην Ελλάδα. Ο Per Bloch (φωνή, electronics), η Κρυσταλία Θεοδώρου (electronics), ο Live Johansson (τσέλο) και η Christine Raft (πιάνο) παίρνουν τα ηνία της full moon concert, με την Eβίτα Πιταρά και τον Cédric Gagneur να δένουν το θέαμα στο χορευτικό κομμάτι.

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, το οποίο θα είναι σε λειτουργία από το πέρας της παράστασης και έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Λόφος Νυμφών, Θησείο, 2103490112. Δεν απαιτείται προκράτηση θέσης, εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο από τις 8 μ.μ. μέχρι εξαντλήσεως (μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 200). Γενική είσοδος € 5.

Πηγή: www.athinorama.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας