Το δίχτυ επιρροής Ερντογάν στην Αφρική απλώνεται-13 επαφές σε δυο μήνες

212
δίχτυ επιρροής Ερντογάν στην Αφρική

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε προηγούμενο άρθρο είχε επισημάνει πως αυξάνει την γεωπολιτική της επιρροή στην ”μαύρη” ‘Ηπειρο η Τουρκία.

Αυτό το δίχτυ επιρροής που απλώνει ο Ερντογάν στην Αφρική επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο “σουλτάνος” ήρθε σε επαφή με 13 Αφρικανούς ηγέτες σε δύο μήνες!

Τελευταίος συνδαιτημόνας του ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, Τζούλιους Μαάντα Μπιό, στον κρατικό ξενώνα. Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γουινέας Άλφα Κόντε στο Αρχοντικό Βαχτετίν το περασμένο Σάββατο. Ο πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί σήμερα επίσης με τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Αμπί Αχμέντ. Ερντογάν και Αχμέτ είχαν τηλεφωνική συνομιλία την 1η Αυγούστου. Συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιθιοπίας και περιφερειακά ζητήματα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δίνουν μεγάλη σημασία στην ειρήνη και τη σταθερότητα της Αιθιοπίας και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στην Αιθιοπία.

Με την επίσκεψη του Αιθίοπα πρωθυπουργού Abiy Ahmed, ο Πρόεδρος Ερντογάν μετράει 13 επαφές με Αφρικανούς ηγέτες, 5 από αυτούς πρόσωπο με πρόσωπο, τους τελευταίους δύο μήνες. Ο Πρόεδρος Ερντογάν αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις με την Αφρική . Εκφράζοντας ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Αφρική δυναμώνουν μέρα με τη μέρα, ο Ερντογάν είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις σχέσεις μας με τις αφρικανικές χώρες, τις οποίες βλέπουμε ως τη γη των φίλων και των αδελφών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας