Το Έγγραφο 275 έκαψε για τα καλά τον Λαγό

1669
διαστροφές

Οι εκρήξεις μισαλλοδοξίας των νεοφασιστών στη Βουλή αυξάνονται όσο “δένεται” η συμμετοχή των επιτελών τους στη δολοφονία του Φύσσα

Το “’Έγγραφο 275”, στο οποίο αποτυπώνονται τα τηλεφωνήματα μελών και στελεχών της νεοναζιστικής συμμορίας τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αποκάλυψε πολλά που οι χρυσαυγίτες δεν ήθελαν να δουν το φως της δημοσιότητας.
Λόγου χάριν ότι όταν ο χρυσαυγίτης Άγγος εντοπίζει τον Παύλο Φύσσα και τους φίλους του στην καφετέρια “Κοράλλι” σπεύδει να ειδοποιήσει τον Καζαντζόγλου, υπεύθυνο “πολιτικής δράσης” της Τοπικής Νικαίας. Αυτός, μόλις παίρνει το ραπόρτο, καλεί τον κουμανταδόρο της Νίκαιας Πατέλη για περαιτέρω οδηγίες. Και εκείνος κάνει αναπάντητη στον Λαγό. Λίγο αργότερα ο (περιφερειάρχης) Λαγός τον καλεί και τα λένε. Και δύο λεπτά μετά από αυτό το τηλεφώνημα, όλως… τυχαίως, τα μέλη της “Ομάδας ασφαλείας Νίκαιας” έλαβαν μήνυμα που έλεγε “Όλοι τώρα στην Τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα”.
Μετά από το “προσκλητήριο”, επί είκοσι λεπτά, οι χρυσαυγίτες επικοινωνούν για να πληροφορηθούν τι τρέχει και πού “θα δοθεί η μάχη”, ώσπου έρχεται ένα ακόμη (τελικό;) μήνυμα του Λαγού (πάλι του Λαγού!) και τα μέλη της “ομάδας ασφαλείας” ξεκινούν για την Αμφιάλη όπου λίγο αργότερα θα δολοφονήσουν τον Φύσσα. Αυτό το διάστημα, από την αναχώρηση του τάγματος εφόδου μέχρι τη δολοφονία, τηρείται “σιγή ασυρμάτου”.
Τα τηλέφωνα ξαναπαίρνουν φωτιά λίγο μετά από τη δολοφονία. Και διόλου τυχαία βέβαια στο επίκεντρο όλων των συνομιλιών είναι (πάλι και πάλι!) ο Λαγός. Ο Λαγός μιλάει με τον Σταμπέλο, που πριν είχε μιλήσει με τον Ρουπακιά. Ο Λαγός μιλάει με τον Πατέλη, που είχε μιλήσει και ξαναμιλήσει με τον Ρουπακιά. Και ο Λαγός -προφανώς για την τελική αναφορά- μιλάει με τον Μιχαλολιάκο τα ξημερώματα και αμέσως μετά με τον Πατέλη που καπάκι μιλάει με τον Ρουπακιά για τις τελευταίες οδηγίες.
Όλα αυτά οδηγούν σε ένα και μόνο λογικό συμπέρασμα. Ο Λαγός έχει άμεση σχέση -πιο άμεση δεν γίνεται- και με την απόφαση για την δολοφονική επίθεση στον Φύσσα και με την οργάνωσή της και με τις προσπάθειες μετά από τη δολοφονία να καλυφτούν οι σχέσεις του δολοφόνου και των συνεργατών του με τη Χρυσή Αυγή και το ηγετικό της επιτελείο.
Όσα δηλαδή καταγράφονται στο “Έγγραφο 275” σηματοδοτούν την αποδεδειγμένη εμπλοκή τουλάχιστον του Λαγού στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καταδεικνύουν την ενοχή του. Κάτι που πολύ λογικά ταράζει τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους του νεοφασιστικού “επιτελείου” που βλέπουν την καταδίκη τους να… έρχεται.
Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι καθόλου περίεργο ότι την Πέμπτη 22 Μαρτίου που ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του εγγράφου, ο Λαγός άρχισε να ουρλιάζει στη Βουλή απευθύνοντας δεξιά και αριστερά κατηγορίες για “προδοσία”, νομίζοντας ότι έτσι θα αλλάξει η ατζέντα και θα ξεχαστεί η εμπλοκή του.
Κάνει λάθος. Και αυτός και οι συνοδοιπόροι και οι παραφυάδες τους. Διότι, όπως θα έπρεπε να γνωρίζουν, αν μετείχαν της ημετέρας παιδείας, το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.
*Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας