Τούρκος πρώην ΥΠΕΞ σε Ερντογάν:“Η Τουρκία σβήνει-Προχώρα σε προσέγγιση με PKK”

500
Τούρκος πρώην ΥΠΕΞ σε Ερντογάν:“Η Τουρκία σβήνει

Έχουμε διαδοχικές ήττες

“O Eρντογάν πρέπει να ξαναδεί την στρατηγική του και να προχωρήσει σε επαναπροσέγγιση με τους Κούρδους” αναφέρει πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στον Ερντογάν.

“Το Σάββατο, στην επέτειο της τουρκικής επιχείρησης “Ασπίδα της Άνοιξης” στην Ιντλίμπ θρηνούσαμε τον θάνατο των 36 Τούρκων που σκοτώθηκαν όταν ρωσικό μαχητικό εξαπέλυσε βόμβες, πριν λίγες ημέρες θρηνήσαμε ακόμη 13 Τούρκους στην αποτυχημένη επιχείρηση στο Gara”.

Όντως τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν τις φωτογραφίες των νεκρών Τούρκων αξιωματικών και υπαξιωματικών που δέχτηκαν τις ρωσικές βόμβες στην Ιντλίμπ ένα χρόνο πριν.

“Πρέπει να προχωρήσουμε σε επαναπροσέγγιση με το PKK” αναφέρει ο πρώην Τούρκος ΥΠΕΞ, Yaşar Yakış.

“Η Άγκυρα πρέπει να ξανασκεφτεί την λανθασμένη επιχείρηση στο Gara.

Δεν μπορούμε να λήξουμε έναν πόλεμο που διαρκεί 4 δεκαετίες.

Το κόστος είναι τεράστιο. Πρέπει όλο αυτό να μας κάνει να σκεφτούμε εναλλακτικές μεθόδους ώστε να φέρουμε ένα τέλος στο θέμα της κουρδικής τρομοκρατίας.

Γιατί πχ η Άγκυρα δεν διαπραγματεύτηκε όπως έκανε με  τους τρομοκράτες στην Νιγηρία; Kαι αυτοί είχαν απαγάγει 15 Τούρκους πολίτες.

Και το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο. Ο πόλεμος κατά του PKK μας έχει κοστίσει 2 τρισ. δολάρια.

Ο Ερντογάν είχε ξεκινήσει την προσέγγιση με το PKK και είχε επιτύχει εκεχειρία. Παρόλ’ αυτά, ο πόλεμος στην Συρία και οι εκλογές του 2015 όπου το φιλοκουρδικό κόμμα κατέκτησε 81 έδρες στο κοινοβούλιο, έθεσαν τέρμα στην στρατηγική αυτή.

“Αν η Τουρκία τελικά αποφασίσει να κάνει πράξη τις δημοκρατικές και δικαστικές μεταρρυθμίσεις όλες οι εθνικές ομάδες στην χώρα θα επωφεληθούν” 

Οι κοινωνικές εντάσεις που έχουν αυξηθεί θα υποχωρήσουν και η χώρα θα επιστρέψει πίσω στα πρώτα χρόνια του ΑΚP” ανέφερε

Έπεσε Μi-35 στην επέτειο της σφαγής των 36 Τούρκων στρατιωτών

Στην επέτειο της σφαγής των 36 Τούρκων στρατιωτών, κατέπεσε ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mi-35 στο βορειανατολικό τμήμα της Συρίας.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι το ρωσικό ελικόπτερο έπεσε σε περιοχή ελεγχόμενη από δυνάμεις της Άγκυρας κοντά στο Tel Tamr στην βόρεια επαρχία Χασά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας