Τούρκοι χάκερς έριξαν ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

1021
χάκερς

Επίθεση Τούρκων χάκερς δέχθηκαν αρκετές ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Σημειώνεται δε, ότι οι κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιούνται την ίδια μέρα με τις επαφές του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, λίγες ώρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Μια σειρά από ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου, έχουν πέσει. H ομάδα χάκερς της Τουρκίας με την επωνυμία «Anka Neferler» με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι εκείνη «έριξε» της ιστοσελίδες.

Μάλιστα, οι χάκερς υποστηρίζουν ότι η επίθεση γίνεται ως απάντηση στη στάση της Αθήνας, ισχυριζόμενοι ότι… η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία! «Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα απειλεί τη διάσκεψη της Λιβύης», αναφέρουν.

Η Αθήνα επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση. Από τη Βουλή επιβεβαιώνονται και επισήμως ότι η ιστοσελίδα έχει πέσει από τις 6:30 περίπου και ότι δεν ξέρουν από πού έχει προκληθεί η επίθεση, κάτι το οποίο διερευνάται.

Ωστόσο από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι η ιστοσελίδα του υπουργείου είναι σε συντήρηση και ότι από χθες ήταν γνωστό ότι η ιστοσελίδα του ggps (taxis) θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης από σήμερα έως το πρωί του Σαββάτου στις 10 και κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα ήταν δυνατή η πρόσβαση στις υπηρεσίες.

Η ιστοσελίδα της Βουλής:

Η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ:

Η ιστοσελίδα της ΕΥΠ:

Η ανάρτηση των Τούρκων χάκερς

Οι Τούρκοι χάκερς ανακοίνωσαν τις επιθέσεις τους στη σελίδα τους στο Facebook.

https://www.facebook.com/ankaneferlertimmm/posts/496027534438272

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας