Τουρκικές πηγές: “Ο Ερντογάν έκλεισε τον εναέριο χώρο στα αμερικανικά αεροσκάφη

877
Ο Ερντογάν έκλεισε τον εναέριο χώρο

Τουρκικές πηγές ισχυρίζονται πως η “Άγκυρα έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που επιχειρούν στην Μαύρη Θάλασσα ενώ το ίδιο έχει πράξει και για ΝΑΤΟϊκές και Αμερικανικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή”.

Σιωπηλή τιμωρία ή προπαγάνδα των Τούρκων;

Toυρκία: Έκλεισε τον εναέριο χώρο σε αμερικανικά αεροσκάφη;

Οι ίδιες τουρκικές πηγές δημοσιεύουν και χάρτες οι οποίοι δείχνουν πως όντως ΝΑΤΟϊκά και αμερικανικά αεροσκάφη παρακάμπτουν την Τουρκία στον διαδρομή προς την Μαύρη Θάλασσα.

Για παράδειγμα drone της USAF απογειώθηκε από το Ισραήλ με προορισμό την Μαύρη Θάλασσα.

Όμως το αμερικανικό drone δεν επέλεξε την πιο σύντομη διαδρομή μέσω της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας  αλλά ακολούθησε την διαδρομή μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας για να εισέλθει στην Μαύρη Θάλασσα.

Το ίδιο συνέβη και για ένα ακόμη drone που απογειώθηκε από την Ιταλία με προορισμό την Μαύρη Θάλασσα.

Δείτε τους χάρτες

“Θα κτυπήσει την Τουρκία μέσω Συρίας”

“Ο Μπάιντεν ήθελε να τιμωρήσει τις ΗΠΑ. Από την μία κράτησε την υπόσχεση που έδωσε στην διασπορά των Αρμενίων και από την άλλη ενεργοποιεί τον τρομοκρατικό διάδρομο στην Συρία για να τιμωρήσει την Τουρκία.

Αυτό σημαίνει πως ο Μπάιντεν δεν έπαιξε το τελευταίο του “χαρτί” που κρατούσε.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yıldız (YTU) Dr. Cemal Zehir ανέφερε ότι πρέπει να δούμε την κίνηση Μπάιντεν ως την εκπλήρωση μιας προεκλογικής υπόσχεσης.

Η διασπορά των Αρμενίων είναι ισχυρή. Οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνια πέρασαν στους Δημοκρατικούς στις τελευταίες εκλογές με την βοήθεια των Αρμενίων.

Η δήλωση του Μπάιντεν δεν αλλάζει την ιστορική πραγματικότητα (όπως την εννοούν οι Τούρκοι). Ένα Έθνος δεν διαπράττει Γενοκτονία με τα λόγια ενός Προέδρου. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί μόνο με την αξιολόγηση των ιστορικών αρχείων και την επιστημονική έρευνα.

Οι έρευνες έχουν αποδείξει μέχρι τώρα ότι  Γενοκτονία των Αρμενίων δεν υφίσταται.

“Αντίπαλος μας οι ΗΠΑ”

Έπαιξαν οι ΗΠΑ το τελευταίο τους χαρτί εναντίον μας; Οι ΗΠΑ υποστήριξαν τους τρομοκράτες στην Συρία. Η Τουρκία πολεμά τους τρομοκρατικούς διαδρόμους στην Συρία ώστε να αποτρέψει την μόνιμη εγκαθίδρυση τους.

Τώρα γνωρίζουμε πως οι ΗΠΑ είναι αντίπαλος μας πχ με την στάση τους στον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι ΗΠΑ παρά το ότι είναι στην Ομάδα του Μινσκ δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να επιλύσουν το πρόβλημα.

“Προειδοποίηση η κίνηση των ΗΠΑ”

“Οι ΗΠΑ δεν έχουν την πολυτέλεια να μας χάσουν” αναφέρει από την σειρά του ο καθηγητής Dr. Haluk Selvi.

Σίγουρα θα υπάρχουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες από την απόφαση Μπάιντεν.. Βραχυπρόθεσμα θα αυξηθούν τα αντιαμερικανικά αισθήματα αλλά αυτό μπορεί να μειωθεί μέσω διαπραγματεύσεων Ερντογάν-Μπάιντεν.

Η πολιτική των ΗΠΑ σε Μέση Ανατολή και Καύκασο εξαρτάται από μας και οι ΗΠΑ δεν, αντέχουν να μας χάσουν. Αντιλαμβάνομαι την κίνηση των ΗΠΑ ως προειδοποίηση. Όμως σε θέμα που η Τουρκία έχει δίκαιο, δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Μετά από δύο μήνες δεν θα μιλάμε καν γι αυτό το ζήτημα.

Αντίθετα ο καθηγητής του Bahçeşehir (BAU) Dr. Burak Kuntay ανέφερε πως η δήλωση Μπάιντεν φέρνει επανάσταση στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

Ο νόμος έχει ήδη περάσει από την Γερουσία των ΗΠΑ και την Βουλή των Αντιπροσώπων. Μέχρι τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει χρησιμοποιήσει 3 φορές τον όρο αυτόν στην Ιστορία.

Πως η απόφαση αυτή θα επηρεάσει τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ;

“Αν με ρωτούσατε 20 χρόνια πριν, θα σας έλεγα ότι θα συμβούν πολύ άσχημα πράγματα επειδή ήταν μια περίοδος που οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ είχαν κτυπήσει ιστορικό υψηλό.

Τότε υπήρχε κίνδυνος.

Ομως βλέπουμε ότι εδώ και καιρό ασκείται οικονομική πίεση στην Τουρκία, άρα οι σχέσεις έχουν ήδη πιάσει πάτο” καταλήγει…

Πηγή: Warnews247

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας