Τουρκικά ΜΜΕ: Αποκαλύπτουν τις προθέσεις Τουρκίας, συκοφαντώντας την Ρωσία για Καζακστάν

677
Τουρκικά ΜΜΕ: Αποκαλύπτουν τις προθέσεις

H Τουρκία πιστεύει ότι η Ρωσία, προτού ικανοποιήσει το αίτημα για παρέμβαση του CSTO, υπέβαλε σειρά από αιτήματα στις αρχές του Καζακστάν, τα οποία ισοδυναμούν με «μικρή κατοχή».

Εν μέσω των έντονων ταραχών που λαμβάνουν χώρα στο Καζακστάν, ταραχών που έχουν τον παλμό «έκρυθμης κατάστασης» αφού έχουν μετατραπεί σε εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης, υπήρξαν πολλαπλά σχόλια από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Gazeta.ru.

Σειρά από αιτήματα

Ως μέρος αυτών, η Τουρκία πιστεύει ότι η Ρωσία, προτού ικανοποιήσει το αίτημα του Καζακστάν για παρέμβαση του CSTO (= Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας) στην προκληθείσα κατάσταση στη δημοκρατία, υπέβαλε σειρά από αιτήματα στις αρχές του Καζακστάν.

Ετσι, η τουρκική Akit (σ.σ.: Yeni Akit), επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, γράφει ότι οι όροι που έθεσε η Μόσχα στο Νουρ-Σουλτάν (σ.σ.: πρωτεύουσα του Καζακστάν), σε αντάλλαγμα για βοήθεια στη σταθεροποίηση της κατάστασης, ισοδυναμούν με «μικρή κατοχή».

«Η Ρωσία έχει θέσει ορισμένους όρους για να βοηθήσει το Καζακστάν. Αυτές οι προϋποθέσεις περιελάμβαναν την αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας, την αποκατάσταση της ρωσικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας, την παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων στη Ρωσία και την αυτονομία για τις ρωσικές μειονότητες», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

«Τρομοκρατική απειλή»

Στις 5 Ιανουαρίου, εν μέσω των ταραχών στο Καζακστάν, ο πρόεδρος Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ απηύθυνε έκκληση στους αρχηγούς των κρατών του CSTO, ζητώντας να βοηθήσουν τη χώρα του να ξεπεράσει «αυτήν την τρομοκρατική απειλή».

Αμέσως μετά, η οργάνωση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να στείλει ειρηνευτική ομάδα για να βοηθήσει το Νουρ-Σουλτάν.

Η ομάδα των ρωσικών ειρηνευτικών μονάδων αποτελούνταν από μονάδες ειδικών δυνάμεων των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, και ειδικότερα μονάδες από την 76η και 45η Αερομεταφερόμενες Μεραρχίας της Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.

Νωρίτερα, η οργάνωση τουρκικών κρατών, η οποία περιλαμβάνει την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν, ανακοίνωσε την υποστήριξή της στην κυβέρνηση του Καζακστάν.

Πηγή: gazeta.ru, yeniakit.com.tr, echedoros-a.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας