Τουρκία: Προστέθηκε στο οπλοστάσιο της νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

609
Προστέθηκε στο οπλοστάσιο

Η τουρκική εταιρεία παραγωγής αμυντικών συστημάτων Aselsan άρχισε τις παραδόσεις του νέου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Όπως αναφέρει η ahvalnews το σύστημα με την κωδική ονομασία SANCAK. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών (SSB) İsmail Demir, το σύστημα θα παρέχει υπεροχή στην τουρκική πλευρά στην προσπάθεια της να θέτει εκτός μάχης συστήματα επικοινωνιών στρατηγικής σημασίας.

Το επίσημο όνομα του συστήματος της Aselsan είναι MILKAR-4A2 και πρόκειται για μια πλατφόρμα που εκπέμποντας σε υψηλές συχνότητες μπλοκάρει τις αντίπαλες επικοινωνίες. Όπως έγινε γνωστό το SANCAK έχει δημιουργηθεί με ειδίκευση στο μπλοκάρισμα ή την παρεμβολή των εχθρικών μεταδόσεων υψηλής συχνότητας (HF). Όπως ισχυρίζεται η Aselsan το σύστημα της μπορεί να μπλοκάρει επίγειους, ουράνιους και σχεδόν κατακόρυφους στόχους στην μπάντα των HF.

Όλη η πλατφόρμα είναι προσαρμοσμένη σε όχημα βάρους 10 τόννων. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το σύστημα έχει ικανότητες υψηλής κινητικότητας σε δύσκολα τερέν, ενώ το SANCAK μπορεί να αναπτυχθεί και σε διαφορετικές μεταφορικές πλατφόρμες.

Όπως αναφέρει η ahval, το SANCAK αναβαθμίζει τις ικανότητες ηλεκτρονικού πολέμου του τουρκικού στρατού για παρεμβολές στις επικοινωνίες στο πεδίο της μάχης. Για τον τουρκικό στρατό η δυνατότητα ανάπτυξης drones και η διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου, υπήρξε καταλυτική στην έκβαση των συγκρούσεων σε Συρία και Λιβύη.

Σε αυτά τα δύο μέτωπα επιχείρησε και το ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου Koral- επίσης κατασκευής της Aselsan- το οποίο σύμφωνα με την τουρκική πλευρά είχε επιτυχία στην καταστολή των εχθρικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Στρατιωτικοί κύκλοι της γείτονος εκτιμούν ότι η προσθήκη του MILKAR-4A2 στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, θα ενισχύσει την ικανότητα τους στο να προσβάλουν τα επικοινωνιακά συστήματα μεγάλης εμβέλειας των αντιπάλων δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας