Τουρκία: Νέα τακτική-Παραβιάζουν ελληνικό εναέριο χώρο με drones

630
Παραβιάζουν ελληνικό εναέριο χώρο

Πονοκέφαλο» προκαλεί στις Ένοπλες Δυνάμεις η νέα μορφή προκλητικότητας των Τούρκων στο Αιγαίο, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα επιλέγουν να μην σηκώνουν μαχητικά αεροσκάφη, αλλά να προβαίνουν σε παραβάσεις ή ακόμα και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας με UAV’s, δηλαδή με μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα, τουλάχιστον 15 φορές τουρκικά drones παραβίασαν τους κανόνες κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, αναγκάζοντας τα μαχητικά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να απογειωθούν προκειμένου να τα αναχαιτίσουν.

Αυτό όμως σημαίνει ότι η χώρα μας δαπανά μεγάλα ποσά για καύσιμα, καταπονώντας παράλληλα το ανθρώπινο δυναμικό, την ίδια ώρα που η γειτονική Τουρκία προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες με σχεδόν μηδενικό κόστος.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναζητά λύσεις

Η νέα μορφή προκλητικότητας προβληματίζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας που αναζητεί λύσεις καθώς η απέναντι πλευρά έχει εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροπλάνα, αρκετά από τα οποία βρίσκονται στα βόρεια σύνορά μας, στην περιοχή της Αδριανούπολης και στα νότια στην περιοχή του Ντάλαμαν. Σχεδόν όλα τα drones απογειώνονται από τις δύο αυτές βάσεις και όπως όλα δείχνουν, αυτό θα έχουμε από τούδε και στο εξής σχεδόν κάθε μέρα, αφού ακόμη και εάν στην ακραία περίπτωση καταρριφθεί ένα από αυτά, πρώτον το χρηματικό κόστος για την Άγκυρα δεν θα είναι μεγάλο και δεύτερον δεν θα θρηνήσουν ανθρώπινη ζωή, σε αντίθεση με τους δικούς μας πιλότους που παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα.

Η λύση είναι να επενδύσει η Ελλάδα στην αγορά ή την κατασκευή ακόμη περισσότερων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για αποστολές επιτήρησης και περιπολίας, κάτι που αναμένεται να συμβεί προσεχώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας