Τουρκία κατά Γαλλίας-ΗΑΕ: ”Εσείς κρύβεστε πίσω από το πραξικόπημα στη Τυνησία”!

776

Μέλη Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Τυνησία: ”Θα χύσουμε το αίμα μας, θα γίνει σφαγή”

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Τυνησία. Η Β. Αφρική ”φλέγεται” και πάλι, με την Τουρκία να βρίσκεται ”στριμωγμένη”, καθώς χάνει μία σημαντική χώρα.

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σαΐντ ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ, πως αναστέλλει τις εργασίες του Κοινοβουλίου και αποπέμπει τον πρωθυπουργό Χισάμ Μασίσι, έπειτα από μια ημέρα διαδηλώσεων κατά των Τυνήσιων ηγετών.

Το σημαντικό όμως πίσω από αυτή την αποπομπή είναι αλλού. Ο πρωθυπουργός είναι ισλαμιστής και φιλικά προσκείμενος στην Άγκυρα, ενώ είναι μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. 

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, περιέγραψε τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Λιβύη ως «εξέγερση του λαού της Τυνησίας εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», ενώ ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Επικρατείας, Khaled Al-Mashri, το περιέγραψε ως «πραξικόπημα».

Τα νέα δεδομένα 

Με προεδρικό διάταγμα, απαγορεύεται η κυκλοφορία τις επτά το βράδυ έως τις έξι το πρωί σε όλη την επικράτεια της χώρας. Την ίδια στιγμή, μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας φωνάζουν στους δρόμους: ”Είμαστε ισχυρότεροι από τον στρατό και την αστυνομία και είμαστε στη διάθεσή σας για να χύσουμε αίμα εάν εκδοθούν εντολές. Αν θέλουν πόλεμο, τότε θα τον έχουν”!

Οι Τούρκοι κατηγορούν τα ΗΑΕ & την Γαλλία 

Ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τυνησίας, Ghannouchi, μίλησε για το ”πραξικόπημα” στη χώρα του, δηλώνοντας ότι «η επιρροή των μέσων ενημέρωσης των ΗΑΕ ήταν πίσω από τα σημερινά γεγονότα. Στην συνέχεια ανέφερε: «Το μάθημα που πήραμε από το παράδειγμα της Τουρκίας (15 Ιουλίου 2016) μάς δίδαξε ότι ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους όταν υπάρχει απόπειρα πραξικοπήματος”.

Πριν λίγο όμως, τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά από εντολή του Ρ. Τ. Ερντογάν, κατηγορούν ευθέως την Γαλλία και τα ΗΑΕ ότι βρίσκονται πίσω από τις εξελίξεις στη Τυνησία! 

Αναλυτικά τι αναφέρουν: 

”Ο αρθρογράφος του News 7, Mehmet Acet, δήλωσε ότι Γαλλία και ΗΑΕ βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις και από τον Τυνήσιο πρόεδρο. Στην Τυνησία, τη χώρα όπου ξεκίνησε η Αραβική Άνοιξη στα τέλη του 2010, πραγματοποιείται απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Kays Said, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος το 2019 με την υποστήριξη εκείνων που συμμετέχουν στην τρέχουσα απόπειρα πραξικοπήματος, ανακοίνωσε ότι είχε παγώσει όλες τις εξουσίες της Συνέλευσης, ανέστειλε την ασυλία των βουλευτών, έδιωξε τον σημερινό πρωθυπουργό Χισάμ αλ- Meshishi και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει την εκτελεστική εξουσία με έναν πρωθυπουργό που θα διορίσει.

Κανείς δεν έχει αμφιβολίες ότι πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος. Μετά την απόφαση του Προέδρου Said, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης και ο αρχηγός του Κινήματος Ennahda, Rashid al-Gannuşi,  χρησιμοποίησε τον όρο «πραξικόπημα» στη συνέντευξη που έδωσε στο TRT (τουρκικό ΜΜΕ).”

”Απορρίπτουμε το πραξικόπημα και παραμένουμε μπροστά από το Κοινοβούλιο. Το μάθημα που πήραμε από την Τουρκία μας δείχνει αυτό: Εάν το πραξικόπημα πραγματοποιηθεί, πρέπει να βγούμε στους δρόμους.”

Και συνεχίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

”Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Middle East Eye που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν από δύο μήνες, συγκλόνισε την πολιτική της Τυνησίας εκείνες τις ημέρες και σχεδόν ακριβώς ανακοίνωσε τι θα συμβεί σήμερα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από τον ιστότοπο πριν από δύο μήνες, διάφοροι σύμβουλο, πρότειναν και συμβούλευαν τον Πρόεδρο Σάιντ να λάβει σχεδόν τις ίδιες αποφάσεις με αυτές που πήρε πριν λίγα 24ωρα.  

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Παρίσι και Άμπου Ντάμπι, υποκίνησαν αυτές τις διαδηλώσεις, σύντομα θα δημοσιεύσουμε περισσότερα”, αναφέρουν οι Τούρκοι, οι οποίο πάνε να εμπλακούν και σε ένα νέο μέτωπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας