Τουρκία-Θα διαθέτουμε κινητήρα για το δικό μας μαχητικό σε 2 χρόνια!

498
Θα διαθέτουμε κινητήρα για το δικό μας μαχητικό

Μπορεί η κυβέρνηση Μπάιντεν να μπλόκαρε την Άγκυρα από το μαχητικό F-35, αλλά η Άγκυρα (θέλει να) δείχνει ότι δεν έχει ανάγκη τις ΗΠΑ! 

Όπως υποστήριξε την Πέμπτη ανώτερο στέλεχος της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) η Τουρκία σχεδιάζει να έχει σε λειτουργία τον κινητήρα του πρώτου εγχώριας κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους της έως το 2023!

Μιλώντας σε τηλεσεμινάριο για την έρευνα και ανάπτυξη και την εθνικοποίηση της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, ο Φαχρετίν  Οζτούρκ δήλωσε ότι η ανάπτυξη του εθνικού μαχητικού αεροσκάφους TF-X θα φέρει την Τουρκία “ανάμεσα στις λίγες χώρες του κόσμου που είναι ικανές να κατασκευάσουν ένα τέτοιο αεροσκάφος”.

Το αεροπλάνο πέμπτης γενιάς αναμένεται να εγκαταλείψει το υπόστεγο έως το 2023 με έναν πλήρως λειτουργικό κινητήρα, και να κάνει την παρθενική του πτήση σε δύο έως τρία χρόνια μετά, ισχυρίστηκε ο Οζτούρκ ο οποίος είναι ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της TUSAS σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Θα προστεθεί στις αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έως το 2030, με περίπου 1.000 μηχανικούς να εργάζονται μόνο σε αυτό το έργο, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι αν και τα πρώτα πρωτότυπα του TF-X πρόκειται να χρησιμοποιήσουν εισαγόμενους κινητήρες, η Τουρκία εργάζεται για την ανάπτυξη ενός τουρκικού συστήματος κινητήρων για το μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας