Τουρκία: Εκτελέστηκε Στρατηγός που αποκάλυψε “εγκλήματα”της ΜΙΤ-στρατού τη νύχτα του πραξικοπήματος

2794
στρατηγός

Ο τουρκικός στρατός εκτέλεσε έναν στρατηγό στις τάξεις του, αφότου αυτός είχε ανακαλύψει την υπεξαίρεση της παράνομης χρηματοδότησης από το Κατάρ για εξτρεμιστές στη Συρία, από δημόσιους αξιωματούχους, σύμφωνα με μαρτυρία δικαστηρίου του 2019 που παρουσιάστηκε σε ρεπορτάζ του Nordic Monitor.

Ο Σεμίχ Τερζί, στρατηγός του τουρκικού στρατού, εκτελέστηκε τη νύχτα της υποτιθέμενης απόπειρας πραξικοπήματος, του 2016, εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, ο Τερζί εκτελέστηκε αφού ανακάλυψε ότι ο αρχηγός Ζεκιάι Ακσακαλί, επικεφαλής της Διοίκησης των Ειδικών Δυνάμεων τότε, συνεργάστηκε κρυφά με τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) “στο να λειτουργεί παράνομα και σε παράνομες επιχειρήσεις στη Συρία, για προσωπικό κέρδος, βάζοντας την Τουρκία βαθύτερα στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας“.

[Ο Τερζί] ήξερε πόση από τη χρηματοδότηση που παραδόθηκε [στην Τουρκία] από το Κατάρ, με σκοπό την αγορά όπλων και πυρομαχικών, για την αντιπολίτευση της Συρίας,  χρησιμοποιήθηκε πραγματικά και πόσα υπεξαιρέθηκαν“, είπε ο συνταγματάρχης Αλακούς, σύμφωνα με το Nordic Monitor, που επικαλείται τη μαρτυρία του στο δικαστήριο.

[Ο Τερζί] γνώριζε ποιος στην κυβέρνηση συμμετείχε σε επιχείρηση λαθρεμπορίου πετρελαίου από τη Συρία, πώς μοιράστηκαν τα κέρδη και σε ποιες δραστηριότητες συμμετείχαν“, δήλωσε ο Αλακούς στην κατάθεσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας