Τουρκία: Βάζει μπουρλότο στη Λιβύη. Ο Χ.Χαφτάρ απαντά με νέους εθελοντές

1180
τουρκία

Η Τουρκία με ομολογία Τσαβούσογλου, προκείμενου να στηρίξει το καταρρέον καθεστώς Σάρατζ, στέλνει συνεχώς στρατιωτική βοήθεια στην Τρίπολη, βάζοντας μπουρλότο στη χώρα.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ απαντάει δυναμικά στην καταπάτηση της συμφωνίας της Διάσκεψης του Βερολίνου από την Τουρκία με νέους εθελοντές μαχητές να ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και να ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη για την “ελευθερία της Λιβύης“, ενώ λαϊκές δυνάμεις στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζουν να μποϊκοτάρουν τις εξαγωγές πετρελαίου, τα έσοδα των οποίων χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Σάρατζ για να πληρώνουν τους τζιχαντιστές μισθοφόρους και τις πολιτοφυλακές της Τρίπολης.

Τη στιγμή που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορεί τον Χαφτάρ ως «το μοναδικό εμπόδιο για την ειρήνη» στη Λιβύη, κάνει ότι μπορεί να για τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Σε μια κατάφωρη καταπάτηση της συμφωνίας του Βερολίνου, η Τουρκία παρά τις όποιες δεσμεύσεις περί αντιθέτου τις προηγούμενες ημέρες από τα χείλη μάλιστα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στέλνει στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις που είναι πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και τον πρωθυπουργό, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, το τουρκικό προσωπικό θα εκπαιδεύσει τις δυνάμεις του Σάρατζ.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε το μήνυμα ότι “δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνους τους «αδελφούς Λίβυους» σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή”.

Στην αντεπίθεση δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ

Όπως γνωστοποιεί ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός στο Twitter κάθε μέρα νέοι εθελοντές μαχητές ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη «για την ελευθερία της Λιβύης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1221032345324617728

Παράλληλα, η παραγωγή πετρελαίου κατέγραψε πτώση 75% στη Λιβύη εξαιτίας του αποκλεισμού των πετρελαϊκών τερματικών σταθμών από τη 18η Ιανουαρίου από τους υποστηρικτές του Χαφτάρ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου από τα 1,2 και πλέον εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε λίγα περισσότερα από 320.000 βαρέλια, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου.

Αυτή η πτώση της παραγωγής ισοδυναμεί με ζημίες που υπολογίζονται σε άνω των 256 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά το κλείσιμο των σημαντικότερων πετρελαϊκών πηγών και λιμανιών στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σημειώνει η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας