Τουρκία: Απεργία πείνας Κούρδων κρατουμένων. Κινδυνεύει η ζωή της Γκιουβέν

631
τουρκία

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η απεργία πείνας που πραγματοποιούν στις φυλακές της Τουρκίας εκατοντάδες Κούρδοι αγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων και ηγετικών στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, σε ένδειξη ανυπακοής και διαμαρτυρίας.

Μεταξύ των απεργών πείνας είναι η βουλευτίνα του HDP, Λεϊλά Γκιουβέν, που συνεχίζει την απεργία επί 120 ημέρες, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται οριακή.

Και δεν είναι η μόνη, αφού και άλλοι αγωνιστές, ξεπερνούν επίσης τις 100 ημέρες, ενώ από την 1η Μαρτίου εκατοντάδες άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι μπήκαν επίσης στην απεργία πείνας, αρνούμενοι το συσσίτιο και απαιτώντας  καλύτερη μεταχείριση για τον ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται εδώ και 20 χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης.

Όπως καταγγέλλει το HDP, οι συνθήκες στις τουρκικές φυλακές γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, ενώ ραδιόφωνα των Κούρδων κρατουμένων κατάσχονται, η πρόσβαση στις εφημερίδες περιορίζεται και τελικά το δικαίωμα στη συζήτηση ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο.

Την ίδια στιγμή, αν και κρατούμενοι Κούρδοι αγωνιστές παρουσιάζουν σημαντική επιδείνωση της υγείας τους, με συμπτώματα όπως αιμορραγία από τα μάτια, σπασμούς σε όλο του του σώμα, κράμπες στον λαιμό, ρινορραγία κ.ά., οι τουρκικές Αρχές δείχνουν πλήρη αδιαφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας