«Τουρίστες» στον τόπο μας για να κερδίζουν οι τραπεζίτες

τουρίστες

Από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες προχώρησαν στην επιβολή νέου χαρατσίου για τις αναλήψεις από τα ATM.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών τραπεζών έρχεται να εξομοιώσει τις χρεώσεις, με τις οποίες επιβαρύνονται οι κάτοχοι ελληνικών καρτών, με αυτές που καταβάλλουν από πέρσι το καλοκαίρι οι τουρίστες, αλλά και όσοι χρησιμοποιούν κάρτες ξένων τραπεζών ή κάρτες ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος!!!

Φαίνεται ότι στα …μάτια των τραπεζιτών ο ελληνικός λαός είναι «τουρίστας» στον τόπο του! Και αφού έτσι τον βλέπουν, έτσι τον αντιμετωπίζουν.

 Πρόκειται για τις ίδιες τράπεζες (αυτές που επέβαλαν το χαράτσι) που ανακεφαλοποίηθηκαν με τα χρήματα του «τουρίστα» ελληνικού λαού με τη «διάσωση» τους να φορτώνεται έντοκα στο δημόσιο χρέος και τις επόμενες γενιές των ελλήνων «τουριστών» να καλούνται να το αποπληρώσουν. Πριν όμως θα πληρώσουν και το χαράτσι των διατραπεζικών συναλλαγών…

 Πρόκειται για τις ίδιες τράπεζες (αυτές που επέβαλαν το χαράτσι) οι οποίες κλείνουν καταστήματα και ετοιμάζονται να απολύσουν 10.000 υπαλλήλους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια γιατί δεν …χρειάζονται αφού ισχυρίζονται ότι οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά και μέσω ΑΤΜ. Άσε που πλέον θα βγάζουν και κέρδος από το χαράτσι. 

 Πρόκειται για τις ίδιες τράπεζες (αυτές που επέβαλαν το χαράτσι) που εγκαταλείπουν μικρά νησιά και ορεινές περιοχές της χώρας, αφήνοντας χιλιάδες Έλληνες χωρίς τράπεζες και ΑΤΜ εξαναγκάζοντας τους να κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών φροντίζοντας πλέον να πληρώνουν και το χαράτσι. 

 Πρόκειται για τις ίδιες τράπεζες (αυτές που επέβαλαν το χαράτσι) οι οποίες αξιοποίησαν το καθεστώς τον Capital Control για να επεκτείνουν καθολικά τις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ στις οποίες πλέον επιβάλλουν χαράτσια που αφορούν τους «ιθαγενείς τουρίστες». 

Αναλυτικά οι χρεώσεις για τους «ιθαγενείς τουρίστες» που επιβάλει κάθε τράπεζα: 

Alpha Bank

– Αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

Έως 150 ευρώ: 1,50 ευρώ

Από 160 έως 250 ευρώ: 1,60 ευρώ

Άνω των 250 ευρώ: 1,65 ευρώ

– Αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης

1% επί του ποσού της ανάληψης με ελάχιστο τα 4,40 ευρώ ανά συναλλαγή

Eurobank

– Αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

1,60 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού

– Αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης

1,05% επί του ποσού της ανάληψης.

Εθνική Τράπεζα

– Αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

Έως 150 ευρώ: 1,30 ευρώ

Από 160 έως 250 ευρώ: 1,40 ευρώ

Άνω των 250 ευρώ: 1,60 ευρώ

– Αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης

1% επί του ποσού της ανάληψης με ελάχιστο τα 3 ευρώ και μέγιστο τα 5 ευρώ ανά συναλλαγή

Τράπεζα Πειραιώς

– Αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

Έως 250 ευρώ: 1,40 ευρώ

Άνω των 250 ευρώ: 2,20 ευρώ

– Αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης

Έξοδα 4 ευρώ ανά συναλλαγή πλέον 2% επί του ποσού της ανάληψης με ελάχιστο το 1 ευρώ και μέγιστο τα 30 ευρώ ανά συναλλαγή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας