Τελεσίγραφο θανάτου Μόσχας σε Ερντογάν: Οι Iskander από Συρία xτυπούν Άγκυρα

1130
Τελεσίγραφο θανάτου Μόσχας σε Ερντογάν

Η Τουρκία μετέφερε 300 τεθωρακισμένα οχήματα και 4000 στρατιωτες-Η Συρία είναι το κύριο πεδίο σύγκρουσης ρωσικών και τουρκικών συμφερόντων, ενώ δεν παραιτήθηκαν τυχαία 5 Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό αμυντικό αναλυτή Victor Sokirko ( ειδικά ενόψει του νέου γύρου σκληρών εχθροπραξιών στην Συρία), τονίστηκε με επιμονή ότι, το βεληνεκές των ρωσικών πυραυλικών συγκροτημάτων iskander-Μ  έχει την δυνατότητα πρόκλησης καταστροφικών πληγμάτων σε 14 πρωτεύουσες των χωρών του ΝΑΤΟ, μεταξύ αυτών και η Άγκυρα.

Η δηλούμενη ακτίνα καταστροφής τους είναι 500 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι αυτοί αναπτύσσονται εύκολα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με μεταγωγικά αεροσκάφη, και αυτό συμβαίνει ήδη στην περίπτωση πραγματικών εχθροπραξιών.

“Για παράδειγμα οι πύραυλοι Iskander που ευρίσκονται στην περιοχή του Καλίνινγκραντ μπορούν να χτυπήσουν το Βίλνιους, τη Ρίγα και το Ταλίν, την Βαρσοβία, ενώ δύνανται  να φτάσουν  και στα προάστια του Βερολίνου (527 χιλιόμετρα μακριά) ή στη Στοκχόλμη (534 χιλιόμετρα σε ευθεία) γραμμή).

Από τη Συρία, όπου υπάρχουν επίσης ρωσικοί πύραυλοι αυτού του τύπου, μπορούν να χτυπήσουν την Άγκυρα (η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ), αν μετακινηθούν από τη βάση  Χμεϊμίμ ή την Ταρτούς στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Το βεληνεκές του πυραύλου Iskander δεν φτάνει στη Ρώμη, στην Αθήνα ή στις πρωτεύουσες της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και των βαλκανικών χωρών που είναι μέλη της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας, αφού υπάρχει απόσταση μεγαλύτερη από χίλια χιλιόμετρα”, δήλωσε ο Ρώσος ειδικός αποστέλλοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα για την Συρία και τις τουρκικές προθέσεις.

Παίρνει ξανά “φωτιά” η Συρία λόγω τουρκικών επιδιώξεων

Με φόντο τις πληροφορίες ότι ρωσικά και συριακά στρατεύματα ξεκινούν επίθεση μεγάλης κλίμακας στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ από την επόμενη εβδομάδα, σκοπεύοντας να αποκτήσουν τον έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Μ-4, έγινε γνωστό ότι η τουρκική πλευρά μετέφερε τα επιπλέον στρατεύματά του στην πόλη, επιδεικνύοντας έτσι, προφανώς, ετοιμότητα για συγκρούσεις τόσο με τον συριακό όσο και πιθανόν με τον ρωσικό στρατό.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι τουλάχιστον μία μεγάλη φάλαγγα του τουρκικού στρατού αποστέλλεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, στο οποίο σκοπεύουν να εισβάλουν ρωσικά και συριακά στρατεύματα.

Επιπλέον, μια άλλη μεγάλη στρατιωτική τουρκική φάλαγγα ετοιμάζεται να σταλεί στο Ιντλίμπ, γεγονός που δείχνει την άρνηση του Ερντογάν να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της Μόσχας και της Δαμασκού, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

“Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι η Τουρκία στέλνει στρατεύματα και θωρακισμένα οχήματά της στο Ιντλίμπ, σκοπεύοντας έτσι να αποτρέψει επίθεση σε αυτήν την περιοχή, ωστόσο, δεδομένου του γεγονότος ότι πριν από δύο χρόνια ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη εξουδετέρωσαν” πενήντα Τούρκους στρατιώτες, διαφαίνεται ότι θα έχουμε πιθανόν νέες παρόμοιες εξελίξεις στην περιοχή”, δηλώνει έτερος Ρώσος ειδικός στο Avia Pro.

Η Άγκυρα αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά της, ενώ Ρωσία και Συρία προελαύνουν και δεν θα σταματήσουν παρα  μόνο όταν καταλάβουν ολόκληρη την συριακή επικράτεια.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Μόσχα έχει χαρακτήρα μοιρασιάς στα τέλη του μήνα, μόνο που ο Πούτιν μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στον ΟΗΕ για την Κριμάια, έχει αλλάξει τελείως τακτική στην Συρία, ενόψει αποχώρησης των ΗΠΑ από το συριακό έδαφος και τα θέλει όλα δικά του.

Το θέμα πάντως αυτό στην τουρκική στρατιωτική ηγεσία έχει προκαλέσει τριγμούς όπως δείχνουν και οι πρόσφατες παραιτήσεις Τούρκων ανωτάτων αξιωματικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας