Τα συνεταιράκια

1187
Τα συνεταιράκια

Και για όσους διατηρούσαν έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το ρόλο που παίζει το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης στην προσπάθεια των Αμερικάνων να περικυκλώσουν και απομονώσουν  σε όλα τα επίπεδα ( και θρησκευτικά) την Ρωσία του Πούτιν, (ρόλο ατζέντη των αμερικανικών συμφερόντων και διάφορων φασιστών τύπου Ποροσένκο που στηρίζουν οι ΗΠΑ) ήρθε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Τραμπ , ο πολύς Μάικλ Πομπέο να διαλύσει τις τυχόν αυταπάτες.

Ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών πήγε χθες στο Φανάρι και αφού τα κουβέντιασαν με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο βγήκε και είπε αυτό που για τους πολλούς  ήταν τούμπανο και για τους φαναριώτες ρασοφόρους κρυφό καμάρι:

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι βασικός εταίρος («βασικός  εταίρος με τις ΗΠΑ» ο κατά τα άλλα απολίτικος θρησκευτικός ηγέτης). Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο», ανάφερε στο τουίτερ, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά   και την τιμή  για την συνάντηση με τον ηγέτη «του Ορθόδοξου κόσμου».

Αλλοίμονο, με τόσα που έχει προσφέρει ο Βαρθολομαίος στην πολιτική των ΗΠΑ του αξίζει κάθε έπαινος. Και ας καεί το παληάμπελο της ενότητας των ορθοδόξων.

Ο… «ευσεβής» Πομπέο και η γυναίκα του που έχει βαφτιστεί ορθόδοξη ανάβουν κερί στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Λίγο τόχετε μ’ αυτή την στήριξη από το Φανάρι; Ούτε τάμα να το’χε ο Αμερικάνος…

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε  εμείς γι αυτή την κατάντια, που έχει όμως τεράστιες γεωπολιτικές συνέπειες, είναι να επαναλάβουμε αυτό που γράφαμε από Γενάρη του 2019 όταν το Φανάρι αναγνώρισε την «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας»:

«Η απόφαση του Φαναρίου και προσωπικά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να παραδώσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στους έως προχθές μη αναγνωριζόμενους από τις άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες μητροπολίτες, φίλους της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου αποτελεί μια ξεκάθαρη πολιτική πράξη, υπαγορευμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενταγμένη στο γενικότερο σχέδιο της απομόνωσης και περικύκλωσης (και στον εκκλησιαστικό τομέα) της Ρωσίας του Πούτιν, στο νέο ψυχροπολεμικό τοπίο που έχει ήδη διαμορφωθεί στον κόσμο»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας