Τα κατοχικά γεράκια του Ισραήλ παραδέχτηκαν 50 «πειρατικές» επιθέσεις στη Συρία

557
Τα κατοχικά γεράκια του Ισραήλ

Το Ισραήλ έπληξε περίπου 50 στόχους στη Συρία το 2020, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ισραηλινού στρατού που δημοσιεύθηκε σήμερα. Στην έκθεση αυτή ο στρατός αναφέρει ότι “περίπου 50 στόχοι επλήγησαν στο συριακό μέτωπο”, χωρίς ωστόσο να δίνονται διευκρινίσεις. Το Ισραήλ έχει διεξαγάγει εκατοντάδες πλήγματα στη Συρία από την αρχή του πολέμου στη χώρα το 2011, με στόχο τα κυβερνητικά στρατεύματα, ιρανικές δυνάμεις και μαχητές του σιιτικού, λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ βλέπει με κακό μάτι την παρουσία στη γειτονική χώρα ιρανικών δυνάμεων, καθώς θεωρεί το Ιράν τον χειρότερο εχθρό του. Την Τετάρτη, το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, ένας Σύρος στρατιώτης σκοτώθηκε στην επίθεση αυτή εναντίον στρατιωτικής θέσης κοντά στη Δαμασκό, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. “Δεν σχολιάζουμε πληροφορίες που παρουσιάζονται στα ξένα μέσα ενημέρωσης”, αντέδρασε ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος σπάνια επιβεβαιώνει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις του στη Συρία.

Μία εκπρόσωπος του στρατού επισήμανε ότι οι αριθμοί που αναφέρονται στην έκθεση αφορούν την περίοδο ως τις 20 Δεκεμβρίου. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 1.400 εξόδους το 2020, χωρίς να δίνονται άλλες λεπτομέρειες. Αναφορικά με τη Λωρίδα της Γάζας, 176 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς, προς το Ισραήλ, εκ των οποίων 80 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας και 90 έπεσαν σε άδεια οικόπεδα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας