Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων του Melenchon επιλέγουν αποχή ή λευκό στον δεύτερο γύρο!

1699
mélenchon

Τα δύο τρίτα των υποστηρικτών του υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Melenchon θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν λευκό στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και μόνο το 35% θα ψηφίσει τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν, αν πιστέψουμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου.
Μεταξύ των περίπου 243.000 προσώπων που είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα του κινήματός του, της “Ανυπότακτης Γαλλίας” και ψήφισαν στην ανεπίσημη αυτή έρευνα, το 36% επέλεξε λευκό ή άκυρο και το 29% την αποχή. Η επιλογή της ψήφου υπέρ της Μαρίν Λεπέν, της υποψήφιας της άκρας δεξιάς, δεν δινόταν σε αυτή τη δημοσκόπηση. Τον Μακρόν απάντησε ότι θα ψηφίσει μόλις ένα 34,8%.
Συνολικά, περίπου 7 εκατομμύρια Γάλλοι ψήφισαν τον Melenchon στον πρώτο γύρο.
Ο ίδιος ο Μελανσόν έχει καταστήσει σαφές ότι φυσικά δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Λεπέν, ούτε περιμένει κανένας από τους υποστηρικτές του να την ψηφίσουν.
Λίγη ώρα νωρίτερα, δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για το δίκτυο BFMTV και το περιοδικό L’Express κατέγραψε μεγάλο προβάδισμα του Μακρόν επί της Λεπέν, 59% έναντι 41%, αλλά με τον κεντρώο πρώην υπουργό Οικονομίας του απερχόμενου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να χάνει 5 μονάδες και την υποψήφια της ακροδεξιάς να κερδίζει 5 μονάδες εν σχέσει με την 24η Απριλίου, μία ημέρα μετά τον πρώτο γύρο.
Το 18% των ερωτηθέντων από την Elabe που θεωρεί σίγουρο ή σχεδόν σίγουρο ότι θα πάει να ψηφίσει παραμένει ωστόσο αναποφάσιστο σε αυτό το στάδιο για την επιλογή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας