Τέλος ημερήσιο “Έθνος”. Εκκαθαρίσεις-απολύσεις στο Open. Που το πάει ο Σαββίδης;

1917
Έθνος

Αμέσως μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ι Σαββίδης και η ομάδα στελεχών που τον περιβάλλει, προβαίνουν σε ριζικές αλλαγές οικονομικού ίσως και πολιτικού χαρακτήρα στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. Ο νεόκοπος ολιγάρχης μοιάζει να αναζητεί ένα νέο πολιτικό στίγμα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του στο “νέο σκηνικό”, να περιορίσει ταυτόχρονα το κόστος των μέσων που ελέγχει αλλά και να τα αναδιατάξει οικονομικά και πολιτικά ακόμα και με κυνικές απολύσεις.

Φεύγει η Έλλη Στάη έρχεται η Νίκη Λυμπεράκη – Σε περίπου 30 άτομα του Open δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις – Τι θα γίνει με τους παρουσιαστές

Πρόγραμμα δήθεν οικειοθελούς αποχώρησης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινώσει ο όμιλος Dimera για τους εργαζόμενους μετά την απόφαση για αναστολή της κυκλοφορίας της έκδοσης του Ημερήσιου Έθνους από αύριο.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί ίσως και σήμερα όπου και θα προσδιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων που αφορά αλλά και τα κίνητρα αποχώρησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αν δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος που θα τεθεί για μείωση του προσωπικού θα ακολουθήσουν απολύσεις.

Την ίδια στιγμή στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο οποίος ελέγχεται από τη Dimera προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αναδιάρθρωση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να μην ανανεωθούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου περίπου 30 ατόμων που απασχολούνται κυρίως σε εκπομπές.

Παράλληλα θα υπάρξουν αλλαγές στον ενημερωτικό τομέα του σταθμού και συγκεκριμένα σε ότι αφορά στις εκπομπές.

Ειδικότερα έχει ήδη αποφασιστεί και συμφωνηθεί ότι η νέα Anchorwoman του σταθμού θα είναι η Νίκη Λυμπεράκη η οποία θα παρουσιάζει και πολιτική εκπομπή.

Παράλληλα αναμένεται να υπάρξουν και αλλαγές σε επίπεδο παρουσιαστών εκπομπών του τηλεοπτικού σταθμού καθώς αναμένεται να απομακρυνθούν παρουσιαστές βασικών εκπομπών και στη θέση τους να προσληφθούν νέοι οι οποίοι θα πλαισιωθούν και από νέα πρόσωπα τα οποία εργάζονται ήδη στον τηλεοπτικό σταθμό.

Στόχος όπως αναφέρουν πηγές του ομίλου Dimera είναι επιτευχθούν υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης, να μειωθεί το κόστος και να τονωθούν τα διαφημιστικά έσοδα, αν και άλλες πληροφορίες μέχρι στιγμής μιλάνε πως οι αλλαγές μπορεί να σχετίζονται και τροποποιήσεις στον πολιτικό προσανατολισμό των μέσων και στις πολιτικές στηρίξεις του Σαββίδη!

Βασική Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας