Σ.Λαβρόφ: «Δεν αποκλείω οι ΗΠΑ να στήσουν πόλεμο στην Ουκρανία

625

Για να ρίξουν το φταίξιμο σε μας

Δεν απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα η Δύση να επιχειρήσει να προκαλέσει «μικρό πόλεμο» στην Ουκρανία και στη συνέχεια να κατηγορήσει τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε κανάλι του You Tube, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Δύση να θελήσει να «ρίξει λάδι στη φωτιά», προκειμένου όπως είπε, «να προκαλέσει έναν μικρό πόλεμο και έπειτα να επιρρίψει τις ευθύνες σε εμάς, για να εισάγει νέες κυρώσεις και με στόχο να καταστείλει τις ανταγωνιστικές μας δυνατότητες».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα λάβουν χώρα μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς

«Θα διεξάγουμε τον βασικό γύρο των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, οι οποίες θα λάβουν χώρα αμέσως μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς» σημείωσε ειδικότερα.

Αναφορικά με το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα διεμήνυσε, την περασμένη εβδομάδα, την ετοιμότητα της Ρωσίας για άμεσο διάλογο με το ΝΑΤΟ.

«Επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας για άμεσο διάλογο με το ΝΑΤΟ σχετικά με το πρότζεκτ της Ρωσίας για συμφωνίες που αφορούν εγγύηση ασφάλειας για τη Ρωσία, που θα εξαιρεί την περαιτέρω επέκταση της Συμμαχίας στην ανατολή και την ανάπτυξη επιθετικών οπλικών συστημάτων σε κοντινή απόσταση από τα ρωσικά σύνορα» σημείωσε.

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε απαράδεκτη την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την ανατολή.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο κατώφλι μας με τους πυραύλους τους. Πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί εάν επρόκειτο να τοποθετήσουμε τους πυραύλους μας στα αμερικανικά σύνορα με τον Καναδά ή το Μεξικό;» δήλωσε ο Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας