Σώστε Τ.Ασάνζ: Εκδήλωση με τον δικηγόρο του και “κίτρινα γιλέκα”

1225
ασάνζ

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (23/1) εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ αλληλεγγύης στον Τζούλιαν Ασάνζ, στην οποία μίλησαν ο Γαλλοισπανός συγγραφέας και συνήγορος του Ασάνζ Dr. Χουάν Μπράνκο και ο Μαξίμ Νικόλ στέλεχος των γαλλικών “κίτρινων γιλέκων” και ανεξάρτητος δημοσιογράφος στις εργατικές συνοικίες.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ κατηγορείται ως γνωστόν για κατασκευασμένες, τάχα, ειδήσεις, γιατί είχε αποκαλύψει εγκλήματα πολέμου που διενήργησαν οι ΗΠΑ σε τρίτες χώρες καθώς και αμερικανικές εμπλοκές και αθέμιτες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, όπως η Ελλάδα.

Παρά τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές αυτές διώξεις ο ΟΗΕ μέσω του δικαστικού οργανισμού του θεωρεί τον Ασάνζ πολιτικό κρατούμενο.

Αυτή τη στιγμή ο Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Βρετανία και σε κελί 7 τετραγωνικών μέτρων, όπου βρίσκεται έγκλειστος 23 ώρες το 24ωρο και σε μια πτέρυγα όπου κρατούνται  βαρυποινίτες, ειδεχθείς εγκληματίες, τζιχαντιστές κλπ ενώ δεν έχει καμία πρόσβαση με τον έξω κόσμο και ειδικότερα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η δίκη του στη Βρετανία έχει ορισθεί για τις 24 Φλεβάρη και κινδυνεύει να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου ήδη έχει δικασθεί ερήμην σε 170 χρόνια φυλάκιση.

Επείγον και άμεσο καθήκον είναι να δυναμώσει και στην Ελλάδα το κίνημα συμπαράστασης για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ, διότι στο πρόσωπό του, όπως τόνισαν ο Χουάν Μπράνκο και ο Μαξίμ Νικόλ , πλήττεται η ελευθερία έκφρασης και ενημέρωσης κάθε πολίτη σε κάθε χώρα και στον πλανήτη μας.

Να σημειώσουμε ότι όπως μας είπε το  στέλεχος των “κίτρινων γιλέκωνΜαξίμ Νικόλ, τα “κίτρινα γιλέκα” πηγαίνουν συχνά έξω από τις βρετανικές φυλακές, που κρατείται ο Τζούλιαν Ασάνζ και πραγματοποιούν έξω από αυτές μεγάλες κινητοποιήσεις για την απελευθέρωσή του.

Ο Μαξίμ Νικόλ μας είπε ότι το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” θεωρεί υποχρέωσή του να επιδεικνύει αυτήν την αλληλεγγύη και τόνισε ότι τα “κίτρινα γιλέκα” συνεχίζουν αυτήν την περίοδο τον αγώνα κατά του Μακρόν και των αντικοινωνικών-αντισυνταξιοδοτικών μέτρων  του, με ιδιαίτερη αιχμή αυτήν την περίοδο τον αγώνα για να μειωθούν οι υπέρογκες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, τις οποίες όλο και περισσότεροι Γάλλοι δεν μπορούν να πληρώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας